Колеблив старт и безметежен финал: Швьонтек започна похода си към трети триумф на РГ!

от в 20:31 на 30.05.2023
Мартин Петков

Ига Швьонтек се завърна по възможно най-добрия начин от контузията си в коляното, която получи в Рим, за да потегли с победа на старта на Ролан Гарос, където е двукратна шампионка и защитава трофея си отпреди 12 месеца. Полякинята в откриващия си мач трябваше да срещне Кристина Букша, на която по-рано в хода на година на Аустрелиън Оупън отпусна едва един гейм, докато днес трябваше да се поизпоти повече, но в крайна сметка триумфира с крайния успех - 6:4 6:0. Така световната номер едно подпечатва мястото си във втория кръг на състезанието и ще срещне американката Клеър Лиу, над която има две победи в също толкова мачове.

Още от самото начало на двубоя колебанията в играта на топ поставената бяха лесно забележима, като тя допускаше прекомерен брой неточности в старанието си да ръководи случващото се на корта и на два пъти трябваше да догонва аванса от пробив на испанката. Впоследствие Швьонтек беше близо до това фундаментално да загуби подаването си в деветия гейм, но остана хладнокръвна, за да отрази брейкбол и светкавично използва придобития импулс, с което реализира късен брейк и записа откриващия сет на сметката си.

Това се оказа и моментът, в който Ига официално пречупи съпротивата на световната номер 70, която вече далеч не беше равностойна на защитаващата шампионка, като отстъпваше във всеки един аспект и логично грешките в актива ѝ се множаха прогресивно. Същевременно Швьонтек най-после беше навлязла в желания ритъм, като по нищо нямаше намерение да отстъпва от педала на газта, с което официализира победата си, "връзвайки геврек" на Буча, която загуби последните осем гейма в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Колеблив старт и безметежен финал: Швьонтек започна похода си към трети триумф на РГ! Мартин Петков
Теми:  
wta | ига швьонтек | кристина букша | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook