Колинс надви друга бивша 1/4-финалистка в тричасова драма и е във финалната осмица!

от в 06:54 на 24.01.2022
Мирела Николова

Даниел Колинс не се включи в нито един подгряващ турнир преди Аустрелиън Оупън, но това по никакъв начин не се отразява на играта ѝ на Откритото първенство на Австралия, където вече е сред осемте най-добри през тази година. На осминафиналите американката се изправи срещу световната №26 Елизе Мертенс, с която сътвориха трисетова драма, завършила в полза на Колинс с 4:6 6:4 6:4. Така тя ще играе в четвъртфиналната фаза на турнира за втори път в своята кариера, като в битка за място на полуфиналите ще срещне победителката от мача между Симона Халеп и Ализе Корне.

Двубоят стартира по най-добрия възможен начин за 30-ата в света, която реализира пробив още в дебютното противниково подаване и се оттегли на първата почивка в срещата при резултат 3:0. Оттам насетне обаче играта на Колинс претърпя истинска катастрофа, тъй като непредизвиканите ѝ грешки бяха в изобилие и надвишаваха двойно печелившите ѝ удари, а това не остана безнаказано от Мертенс. Белгийката спечели последвалите две подавания на опонентката си и постигайки успех в 6 от последните 7 гейма в сета, записа откриващата част на своята сметка.

Колинс стартира позитивно и във втория сет, където, след като съумя да се спаси от брейк в самото му начало, впоследствие на свой ред осъществи пробив, като така за пореден път натрупа преднина от 3:0. Тя стабилизира значително представянето си от първата част и налагаше агресивния си стил на игра, който предизвикваше чести неточности на Мертенс, като така Колинс опази аванса си и възвърна паритета в отделните части.

Двете тенисистки сякаш бяха запазили най-доброто за накрая, тъй като в третия сет станахме свидетели на не едно и две впечатляващи разигравания. Представителката на САЩ не изневери на стила си и продължи да бъде изключително агресивна от основната линия, което ѝ помогна да нанесе решителен удар, реализирайки пробив в десетия гейм, донесъл ѝ триумфа в мача.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Колинс надви друга бивша 1/4-финалистка в тричасова драма и е във финалната осмица! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2022 | Даниел Колинс | елизе мертенс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook