Колко популярни са тенис залозите в България

от в 18:52 на 11.10.2021
Tennis.bg

Тенисът е един от най-популярните спортове за залози заедно с футбола и баскетбола не само в България, а и по целия свят. Затова онлайн букмейкърите предлагат широк набор от пазари за тенис залози. По време на четирите мащабни турнири от Големия шлем феновете на този спорт могат да поставят залози в реално време, а някои букмейкъри дори ги награждават със специални бонуси за тенис. Залози на този спорт могат да се поставят и в казино на биткоин. В съвременния свят се появяват много нови сайтове, които предлагат опцията за депозит и теглене чрез криптовалути.

Популярност на тенис залозите

Тенис залозите са не по-малко харесвани от футболните. Дори може да се каже, че тенисът е в топ 3 на най-предпочитаните спортове за залози. Все повече държави се стремят да станат домакини на големи тенис турнири, в това число и България. Засилен интерес към този спорт се наблюдава и от страна на букмейкърите. Тенисът се радва на достатъчно внимание през цялата година и се съставят множество спортни прогнози.
Друга причина за популярността на тениса и залозите на него е, че той е социален и наистина красив спорт. Тенисистите демонстрират качества, които не биха могли да се видят никъде другаде. Този спорт стана толкова популярен в България и заради многобройните успехи на родната звезда Григор Димитров, още познат като Гришо. През 2017 година, той успя да спечели престижното 3 място на АТP и за пореден път да прослави страната ни.

Видове залози

Съществуват най-различни тенис пазари, от които залагащите при онлайн букмейкърите могат да избират. Най-разпространеният пазар и в този спорт си остава за краен победител в мача. Статистиката за последните пет години сочи, че около 70% от феновете на тенис залозите избират този пазар. Друга опция, на която залагащите често се спират е за брой сетове в мача. Такъв тип залози са подходящи при мачове между топ играчи. Много хора залагат и за победител в първи сет на мача. При тениса победата в началния сет често може да се окаже ключова и да даде голямо предимство на тенисиста да спечели цялата среща.

Напоследък броят на залозите на Азиатски хендикап в тениса даже надхвърля този във футбола. Хендикапът е предназначен за мачове между лидери в световната ранглиста и по-неопитни тенисисти. Например, ако Новак Джокович се изправи срещу някой аутсайдер, коефициентът за Джокович ще бъде крайно нисък, защото е очевидно, че той има огромни шансове да спечели. Ако заложите с хендикап обаче, отново може да имате печеливш залог за Ноле, фаворита в мача, но на доста по-висок коефициент.

Важни статистики при залозите на тенис

Безсъмнено, статистиките играят важна роля при спортните залози, включително при тенис залаганията. Затова нека разгледаме основните характеристики, които могат да помогнат на залагащите да предвидят по-ефективно крайния изход от тенис мачовете. Преди да поставите залог на тенис, задължително трябва да обърнете внимание на асовете. Резултатът от двубоя може да се повлияе от това колко често играчите отбелязват при сервис. Смята се, че в тениса голямо предимство има този играч, който изпълнява сервис.

Друг важен статистически фактор са пробивите или честотата, с която играч взима сервисите на опонента си. Най-запалените по тенис залозите проверяват и още по-подробни статистически данни като кой е любимият удар на даден тенисист, дали е бекхенд или форхенд, играчът десничар или левичар е, обича ли да излиза на мрежата и други. При тенис залозите на живо не се разчита толкова на статистиката, колкото се наблюдава играта за непредвидени грешки.

Коефициенти и последни мачове

Един от най-мащабните тенис турнири US Open приключи на 12 септември тази година. На полуфиналите в оспорвани битки се изправиха Оже-Алиасим и Даниил Медведев и Александър Зверев и Новак Джокович. Букмейкърите даваха доста нисък коефициент, около 1.40 за победа на Новак Джокович и 3 -3.10 коефициент за победа на Александър Зверев. В другия двубой фаворитът беше Даниил Медведев с 1.16-1.18 коефициент, а победата на Оже-Алиасим беше оценена на 5-6 коефициент. На финала се изправиха звездите Новак Джокович и Даниил Медведев, като фаворит беше Джокович на 1.40, а победител стана Медведев на 3 коефициент. Очакват ни интересни двубои и на АТП Мец и АТП Нур Султан. За тези срещи букмейкърите предлагат коефициенти, вариращи между 1.25 и 4.50. Предстои да разберем какво ще се случи в първия кръг на тези турнири.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Колко популярни са тенис залозите в България Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook