Колко точки и къде в ранглистата е Цвети сега!

от в 12:31 на 06.09.2020
В


Невероятното преживяване на Цветана Пиронкова на US Open продължава, а тъкмо завърналите се на корта българка е повече от впечатляваща и уверена, а това носи и огромна радост на всички нас феновете. Вчера тя записа поредния двусетив успех, с което и заслужено намери място сред 16-те най-дорби на надпреварата.

Тази победа и носи и огромен скок в ранглистата, като за момента, Пиронкова е 254-та в света със скок от 9745 места във виртуалната ранглидта, а това се дължи на спечелените 240 точки от българката. По този начин тя в момента е четвърта ракета на страната ни, а пред нея са Елица Костова и Изабела Шиникова, които тя може да изпревари при още само една победа на откритото на САЩ.



Разбира се, пред пловдивчанката е и първата ни ракета - Виктория Томова, ала за да бъде изпреварен и тя, Цвети трябва да се добере до 1/2-финалната фаза на надпреварата.

При евентуален следващ успех, Пиронкова ще се добере до 155-тата позиция в ранглистата, а на фона, че тя дори нямаше рангиг до преди седмица и се завърна на корта за първи път от 3 години, всичко, което стори е повече от феноменално и ние можем само да сме благодарни за това, че отново можем да я гледаме.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Колко точки и къде в ранглистата е Цвети сега! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook