Колко точно бърз е Григор Димитров? Преценете сами и се насладете (видео)

от в 09:35 на 17.01.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров имаше трудната задача да открие участието си на Аустрелиън Оупън с мач срещу винаги непредксазуемия Аслан Карацев, който отстрани нашия сънародник в четвъртфиналите на същата надпревара през 2021-ва година. Този път обаче най-добрият български тенисист имаше контрол над двубоя от първата до последната точка, като допусна само 12 непредизвикани грешки и заслужено триумфира в последователни сетове.

Най-голямо впечатление в играта на Григор пък направи безупречната му способност да преминава от защита в атака, което неутрализира почти изцяло мощните отигравания на руснака и предизвика цели 48 неточности от ракетата му.

Нагледен пример за светкавичното придвжване по корта на Димитров беше разиграването в седмия гейм на втория сет, когато двамата си размениха редица остри удари в центъра на корта, след което Карацев реши да смени темпото и атакува с мощен бекхенд по диагонала. Наглед точката изглеждаше предрешена в полза на световния номер 82, само че Григор върна топката в игра, а впоследствие спринтрира светкавично към мрежата, за да достигне късата топка на своя опонент и завърши с лекота.

Самото разиграване веднага беше разпространено от социалните канали на надпреварата, в които се задаваше резонния въпрос - "Колко точно бърз е Григор Димитров"?


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Колко точно бърз е Григор Димитров? Преценете сами и се насладете (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | видео | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook