Кьолн: Миша Зверев с първа победа от 2 години насам над топ 50 играч!

от в 19:57 на 13.10.2020
Диана Андреева

Миша Зверев зарадва всички местни тенис фенове, след като се справи с Джон Милман на старта в Кьолн и продължи напред към 1/8-финалите на турнира. След малко повече от 75 минути на корта, Зверев се наложи над опопента си с 6:1 6:4.

Германецът записа първа победа на ниво ATP от близо година и половина насам, след като последния му успех дойде през юли 2019 на турнира Нюпорт, САЩ, където той достигна до 1/4-финалите. След вчерашния си триумф, утре Миша ще срещне световния номер 31 - Хуберт Хуркач.

Зверев започна много уверено срещата, като германецът играеше много агресивно, което му позволяваше изцяло да задава темпото в разиграванията. Това, в комбинация със сравнително убедителен начален удар, помогна на световния номер 268 да спечели първата част, губейки само един гейм в целия сет.

Следващите минути бяха много силни за 33-годишния тенисист, като без особени затруднения той поведе с 4:0. Въпреки че всичко в двубоя изглеждаше ясно, Милман започна да играе на много по-високо ниво, като така успя и да изравни в резлутата.

Въпреки моментия спад в играта си, Миша успя да овладее ситуацията и след нов пробив затвори мача в своя полза, като по този начин за първи път от повече от две години записа победа над играч от топ 50!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кьолн: Миша Зверев с първа победа от 2 години насам над топ 50 играч! Диана Андреева
Теми:  
джон милман | миша зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook