Комедия от грешки: Рубльов обърка името на принцесата и се обърна към принца, сякаш е духовник

от в 14:16 на 17.04.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов най-сетне съумя да се поздрави със своята първа Мастърс титла в кариерата. Руснакът от три години насам е неизменна част от топ 10 и редовно достигаше до крайните фази на турнирите, но все нещо малко не му достигаше да вдигне трофея. Сега обаче Рубльов показа необходимото израстване и сътвори страхотен обрат в решителния сет срещу тийнейджъра Холгер Руне, наваксвайки пасив от 1:4 и в крайна сметка беше коронован за новия шампион в Монте Карло.

Точно тази метафора изглежда много точна за описването на успеха от страна на световния номер 6, чийто триумф беше изгледан на живо от двете водещи фигури в Княжеството, а именно Принц Албер II и принцеса Шарлен. Двете височайши особи дори участваха в церемонията по награждаването и носителят на трофея се опита да им се отблагодари подобаващо за оказаната чест, но това доведе до комедия от грешки.

Първоначално шампионът обърка принцесата с президентката на тенис федерацията на Монако, а впоследствие се обърна към принц Албер II с обръщението "монсеньор", което обикновено се използва в Римокатолическата църква и е предназначено за епископите.

Руснакът нарече принцесата "Мелани" и започна да ѝ благодари за страхотното гостоприемство и невероятните съоръжения, до които са имали достъп играчите, но принцът бързо видя как Рубльов сочи към неговата съпруга, а не към истинската Мелани, която е главата на тенис федерацията в страната и побърза да насочи вниманието на състезателя към правилния човек.

"Съжалявам, наистина съжалявам. Слънцето ми дойде в повече. Понякога съм голям глупак" - побърза да излезе тенисистът от ситуацията.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Комедия от грешки: Рубльов обърка името на принцесата и се обърна към принца, сякаш е духовник Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | любопитно | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook