"Коментарите му ме ядосват и натъжават": Бивша №9 постави етикет "женомразец" на Кирьос

от в 15:28 на 14.09.2024
Елеонора Александрова

Ник Кирьос несъмнено е една от най-противоречивите личности в света на тениса. Бившият номер 13 е изиграл един официален мач през последните две години, но не спира да бъде все толкова обсъждан в тенис обществеността, като на последните 2 турнира от Големия шлем работеше като репортер и коментатор за ESPN, но дори тази негова роля не го спираше да нагнетява атмомсфера в социалните мрежи с характерните за него провакации.

Финалистът от Уимбълдън преди две години неведнъж е споделял пренебрежението си спрямо женския тенис и е бил несъгласен с това, че звездите в WTA Тура печелят също толкова пари, колкото мъжете на състезанията от Големия шлем. Новата голяма мишена на австралиеца пък се оказа Яник Синер, като той неколкократно изказа своето мнение, че италианеца трябва да бъде наказан за две години, след като стана ясно, че световният номер ендо е дал 2 положителни допинг проби през месец март.

Нещата обаче преминаха на много личностно ниво в тази нова вражда, защото Кирьос си позволи да узяви своята бивша приятелка Анна Калинская, която в момента е жената до Синер, обръщайки се към нея с думите "втори сервис", намеквайки как един видя тя е "използвана стока".

Андреа Петкович, която е бивша представителка на топ 10 и "мейджър" полуфиналистк не спести критики към австралиеца, обвинявайки го в "омраза към жените" и смята, че в един момент хората ще спрат да му имат доверие:

"Коментарите на Кирьос в социалните мрежи ме ядосват или по-скоро ме натъжават. Той има потенциала да бъде страхотен журналист, но продължава да се самосаботира с женомразски изказвания, каквото беше това с Анна Калинская или подигравките му с продължителността на мачовете на Ига Швьонтек по време на Ролан Гарос.

Той видимо не уважава тенисистките и смята, че печелят твърде много. Мога да не съм фен на стила му на говорене, но трябва да призная, че поднася фантастично съдържание в ефира. Ник говори положителни неща за женския тения пред камера, но в социалните мрежи демонстрира език на омраза към тенисистките, като в един момент хората просто ще спрат да му вярват." - сподели германката.

Източник: Tennis Up To Date


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Коментарите му ме ядосват и натъжават": Бивша №9 постави етикет "женомразец" на Кирьос Елеонора Александрова
Теми:  
atp | wta | андреа петкович | анна калинская | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook