Конкуренцията в Тура се засилва: Двама финалисти в Шлема се завръщат след близо 2 години пауза

от в 10:29 на 11.06.2023
Мартин Петков

През идната седмица предстои двама от тенисистите, останали само на крачка от това да триумфират с трофей от Големия шлем в ерата на "Голямата четворка", да се завърнат обратно на корта след продължителни контузии, извадили ги от игра за период от порядъка на близо две години, като става дума за Милош Раонич и Кей Нишикори. Японецът за последно се изяви в Тура на Мастърса в Индиън Уелс през 2021-ва, когато отпадна във втория кръг, като оттогава насам неколкократно се загатна за неговото завръщане на ниво АТР, но до такова стечение на обстоятелствата в крайна сметка не се стигна поради неочаквани обрати във физическото му състояние.

Бившият финалист от US Open, който към момента няма ранкинг за световната ранглиста, предвид факта че не се е състезавал повече от 12 месеца, в последното си изявление обяви, че ще се завърне в игра през този юни с Чаланджър турнира в пуерториканския град Палмас дел Мар, като началото на надпреварата ще бъде дадено утре. Нишикори, който вече научи първият си съперник в състезанието, като му предстои да срещне световния номер 353 Кристиан Лангмо, позволи на почитателите си да отдъхнат, че най-после няма какво да спре техния любимец към завръщане в игра, публикувайки в профила си в Instagram снимка от летище във Флорида, към която написа: "Вълнувам се! На път за Пуерто Рико!".

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kei Nishikori (@keinishikori)

30-годишният Раонич дори още по-отдавна не е участвал в турнир, след като за последно го гледахме при поражението му на старта в Атланта, датиращо от края на юли месец 2021-ва година, като мнозина дори останаха с впечатлението, че канадецът е решил да преустанови кариерата си на професионален спортист. В този период от време бившият финалист от Уимбълдън премина през поредица от контузии, свързани с проблеми в бедрата и ахилеса, та да стигнем до счупена кост, но в крайна сметка в заключителните месеци на миналия сезон треньорът му Марио Тудор разбуни духовете за отказване от тениса на своя възпитаник, като голямото чакане приключи и някогашният номер три ще се включи на започващия утре АТР 250 турнир в Хертогенбош на трева.

Раонич намери място директно в основната схема на състезанието в нидерландския град, използвайки защитен ранкинг от дните преди травмите си, като жребият му отреди на старта да срещне петия поставен Миомир Кецманович, като в случай на победа над 37-ия в света, то за канадецът предстои двубой срещу Джордан Томпсън или квалификант, за да оформи потенциален сблъсък с Даниил Медведев на четвъртфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Конкуренцията в Тура се засилва: Двама финалисти в Шлема се завръщат след близо 2 години пауза Мартин Петков
Теми:  
atp | завръщане | кей нишикори | милош раонич | хертогенбош | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook