Контавейт е първата полуфиналистка на WTA Finals 2021 след разгром над Плишкова

от в 00:58 на 13.11.2021
Диана Андреева

Финалите на WTA до момента са изпълнени с куп изненади. Топ поставените състезателки не успяват да окажат никаква съпротива на мотивираните млади тенисистки и допускат поражение след поражение. Каролина Плишкова се справи с Гарбинье Мугуруса на старта в Гуадалахара по-рано през седмицата, но днес съумя да вземе едва четири гейма на Анет Контавейт и отстъпи - 4:6 0:6. 

Контавейт зае последното свободно място за WTA финалите след като спечели петата си титла за сезон 2021, а победната и серия от днес вече се равнява на 12 последователни срещи без нито една загуба. Увереността, която Анет обичайно излъчва на корта отсъстваше в откриващите минути. Плишкова диктуваше случващото се на корта, докато в един момент ролите на двете състезателки се размениха. 

Контавейт отрази три възможности за пробив в третия гейм, а от там насетне постепенно започва да взима връх в случващото. Пред погледа на хиляди тенис почитатели Анет да пореден път засвидетелства големия талант, който притежава. Световната номер осем надиграваше изцяло своята опонетка, а отигрванията й бяха повече от запомнящи се, което и спомогна да открие общия резултат на своя сметка. 

След почивката Контавейт бе дори още по-категорична в изявите си. В хода на целия сет Анет отстъпи едва осем точки на бившата водачка на световната ранглиста. Естонката не загуби нито един гейм за цялата част и напълно заслужено след едва 58 минути игра се поздрави с крайния успех в двубоя. Така тя се превърна и в първата сигурна полуфиналистка в тазгодишното издание на надпреварата, а дали доминацията й ще продължи и в следващите дни, предстои да разберем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контавейт е първата полуфиналистка на WTA Finals 2021 след разгром над Плишкова Диана Андреева
Теми:  
wta | wta финали | анет контавейт | каролина плишкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook