Контавейт се разправи с Брейди, Мугуруса си уреди среща със Сабаленка

от в 16:45 на 01.03.2021
Петър Томов

Седмата поставена в схемата Дженифър Брейди отпадна още на старта на турнира в Доха след като загуби с 1:6 2:6 от световната №24 Анет Контавейт. Естонката не показа никакви признаци на слабост по време на целия мач и за по-малко от час игра се справи с финалистката от Аустрелиън Оупън. 

Срещата започна отлично за Контавейт, която реализира два ранни пробива, за да поведе с 5:0 след 15 минути игра. Брейди все пак успя да отърве "геврека", но нищо повече - 6:1 за естонката в първия сет. 

Контавейт не позволи на американката да достигне до нито една възможност за пробив в мача, а от своя страна показа завидна ефективност, реализирайки 4 брейкбола от 7 възможни, за да се поздрави с крайния успех. Във втория кръг от надпреварата естонката ще се изправи срещу победителката от мача между бившата №1 в света Анджелик Кербер и Чагла Бююкакчай.

В друг мач от Катар Оупън днес, световната №16 Гарбине Мугуруса надви Вероника Кудерметова в два сета - 6:2 7:6(4), за да си осигури сблъсък с третата поставена в схемата Арина Сабаленка във втори кръг.

Испанката започна ударно срещата, реализирайки пробив още в първия гейм. Последва още един в седмия гейм, след който резултатът стана 5:2, а след гейм на нула двукратната шампионка от турнири от Шлема затвори частта. 

Кудерметова бе по-активната от двете в началото на втората част, но не се възползва от възможностите за пробив, които се откриха пред нея, за разлика от Мугуруса. Испанката първо отрази 2 брейкбола в четвъртия гейм, преди да спечели подаването на рускинята в последвалия гейм. Мугуруса сервираше за спечелване на срещата при 5:4 когато Кудерметова показа по-здрави нерви и успя да върне пробива. Рускинята обаче отново се пречупи и загуби подаването си, но след трети пореден пробив сетът отиде в тайбрек. В него двете продължиха да играят плахо на свой сервис и от първите девет точки цели седем бяха минипробиви. Така се стигна до мачбол при сервис на Гарбине, която веднага съумя да го реализира и да затвори мача след 7-4 в тайбрека. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контавейт се разправи с Брейди, Мугуруса си уреди среща със Сабаленка Петър Томов
Теми:  
анет контавейт | вероника кудерметова | гарбине мугуруса | дженифър брейди | доха

Коментари





Следвайте ни в Facebook