Контузена Азаренка отвя неузнаваема Свитолина във фестивал на грешките

от в 18:21 на 04.03.2021
Мирела Николова

Световната №14 Виктория Азаренка бе далеч от най-доброто си физическо състояние в четвъртфиналния си двубой срещу топ поставената на престижната надпревара в Доха Елина Свитолина, но това не ѝ попречи да продължи напред след категоричното 6:2 6:4 за час и 21 минути престой на корта. В спор за участие в мача за титлата беларускинята предстои да премери сили с победителката от срещата между Гарбине Мугуруса и Мария Сакари.

В откриващите геймове двете тенисистки си размениха общо 3 пробива. Въпреки че Азаренка изпитваше видимо неразположение на корта, което оказваше сериозно влияние върху изпълнението на начален удар, чиято средна скорост рядко надхвърляше 130 км/ч, украинката не успя да се възползва от травмата на съперничката си и допускаше грешка след грешка, довели до инкасирането на втори брейк, което изпрати сета в сметката на носителката на 2 титли от Шлема.

Проблемите за Вика продължиха и през втората част, но Свитолина също не подобри играта си и отново се оказа изоставаща с 2 брейка. Тя опита да осъществи обрат в срещата, след като върна един от пробивите, но това не беше достатъчно и от третия си опит Азаренка сложи точка на този лишен от всякаква логика сблъсък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузена Азаренка отвя неузнаваема Свитолина във фестивал на грешките Мирела Николова
Теми:  
wta | виктория азаренка | доха | елина свитолина

Коментари





Следвайте ни в Facebook