Контузената Флипкенс отстъпи на Кенин, Сабаленка спря Томлянович

от в 17:51 на 08.01.2021
Диана Андреева

София Кенин продължава напред в Абу Даби! Независимо, че изоставаше със сет, световната номер четири продължи служебно в следващия кръг, след като нейната опонентка Кирстен Флипкенс изкълчи своя глезен по много нелеп начин - докато тичаше назад по време на разиграване, белгийката стъпи накриво върху една от поставките, зад които седят лайнсмените. Флипкенс не бе в състояние да продължи срещата и се отказа при резултат 7:5 4:5.

Още от самото начало Кенин срещаше трудности в подаванията си, ала убедителна игра на ретур и помагаше да се задържи в сета, като тя дори сервираше за спечелване на частта при 5:4, но няколко непредизвикани грешки обърнаха изцяло статуквото и тя не спечели нито гейм повече до края.

Във втория сет американката бе много по-постоянна, което в комбинация с агресивна игра от дъното на корта и осигури пробив аванс в петия гейм, който вероятно щеше да е достатъчен за спечелването на частта, но контузия на Флипкенс прекрати мача. За място на 1/8-финалите Кенин ще се изправи срещу 26-годишната Юлия Путинцева.

Арина Сабаленка също продължи към следваащта фаза, надигравайки Айла Томлянович със 7:5 6:4. Беларускинята имаше контрол над събитията в хода на цялата среща и напълно заслужено продължи към следваащта фаза, където я очаква тежко изпитание в лицето на Онс Жабер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузената Флипкенс отстъпи на Кенин, Сабаленка спря Томлянович Диана Андреева
Теми:  
абу даби | айла томлянович | Арина Сабаленка | кирстен флипкенс | софия кенин | тенис турнир в абу даби

Коментари





Следвайте ни в Facebook