Контузия и световната №182 спряха Томова по пътя към основната схема на US Open

от в 18:53 на 26.08.2022
Мирела Николова

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова се представи великолепно в откриващите два кръга в квалификациите на тазгодишното Открито първенство на САЩ и записа две поредни двусетови победи, за да се класира за финалния етап на пресявките. За съжаление обаче, по време на срещата си за влизане в основната схема на турнира българката получи травма в областта на ходилото, която ѝ попречи да покаже това, на което е способна, и отстъпи на световната №182 Виктория Кузмова с 4:6 4:6.

Двубоят стартира с изявено преимущество на страната на словачката, която непрекъснато налагаше офанзивния си стил на игра и благодарение на плътните си и дълбокопласирани удари поемаше пълен контрол върху събитията. В по-голямата си част разиграванията завършваха с печеливш удар за Кузмова или с предизвикана грешка от ракетата на българката, което доведе до ранен аванс от два пробива и 3:0 за световната №182. Последва известен спад в нивото на словачката, от който сънародничката ни се възползва, за да върне единия брейк, а след това достигна и до нови седем шанса при посрещане в осмия гейм. Точно в тези моменти Кузмова успяваше да намери помощта на сервиса си, което в комбинация с няколко ретура в аут на българката доведе до увеличаване на преднината ѝ за 5:3, а не след дълго и до успех в сета.

По време на почивката първата ни ракета извика физиотерапевт на корта, след като изпита болка в глезена в края на откриващата част, и се възползва от правото си на медицински таймаут. Българката видимо не се намираше в най-добрата си физическа кондиция в началото на втория сет, но възползвайки се от зачестилите непредизвикани неточности на опонентката, успя да си изгради преднина от пробив и 4:1. Съвсем скоро обаче ролите отново се размениха и след поредица от пропуски Томова предаде подаването си, позволявайки изравняване на резултата. Играта на нашата сънародничка продължи да боксува, като грешките от ракетата ѝ валяха една след друга, а езикът на тялото бе повече от негативен. Тя за втори пореден път предаде подаването си и въпреки че в ответния гейм на съперничката разполагаше с две възможности за рибрейк, не успя да ги материализира и не след дълго приключи участието си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Контузия и световната №182 спряха Томова по пътя към основната схема на US Open Мирела Николова
Теми:  
us open | us open 2022 | wta | бгтенис | виктория томова | квалификации | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook