Контузия ли? Джокович се завърна на корта с разгромен успех над Медведев в Хърлингам

от в 20:43 на 28.06.2024
Калоян Соколов

"Тенисът без болка е най-добрият вид тенис" - това послание отправи Новак Джокович, след като днес изигра първия си мач, откакто претърпя операция на десния си менискус. Сърбинът се изправи срещу Даниил Медведев на демонстративната надпревара в Хърлингам и изуми с показаното равнище на игра, надигравайки другия бивш номер едно с категоричното 6:3 6:4 за едва 70 минути игрово време, въпреки че само преди две седмици беше с патерици и не се виждаше как би могъл да участва на "свещената трева".

Джокович изглеждаше изключително сигурен в движението си още от първите минути на мача и проби за 3:1, пласирайки светкавичен форхенд по правата. 7-кратният шампион от Уимбълдън сервираше на много високо ниво и пласира цели 8 аса в хода на първата част, която се превърна в същинска наказателна акция от негова страна. "Джокера" спечели цели 60 процента от точките при втория сервис на своя опонент и задържа до последно преднината си, за да поведе в сетовете.

Медведев отвърна на удара и проби на старта на втория сет, за да се откъсне напред с 3:1, само че категорично Ноле задаваше темпото на игра и изтласкваше редовно руснака от пределите на корта. Така съвсем скоро се стигна до паритет в резултата, а Джокович продължи да е все толкова ефективен на ретур и в осмия гейм се сдоби с нов брейкбол, на който Медведев допусна двойна грешка и впоследствие балканецът затвори мача на свой сервис, изпълнявайки безупречно стоп воле.

Припомняме ви, че Джокович попадна в долната част на схемата и ще започне своето участие на Уимбълдън във вторник, изправяйки се срещу квалификанта Вит Коприва, а неговите фенове могат да бъдат изключително обнадеждени от формата му.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Контузия ли? Джокович се завърна на корта с разгромен успех над Медведев в Хърлингам Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | новак джокович | Обзори | хърлингам

Коментари





Следвайте ни в Facebook