Контузия помрачи почти сигурната победа на Осака над миналогодишната шампионка от US Open

от в 18:33 на 01.10.2024
Елеонора Александрова

Коко Гоф се класира за четвъртфиналите на турнира в Пекин. 20-годишната тенисистка изоставаше със сет и пробив, но нейната съперничка Наоми Осака получи контузия в края на втората част, което принуди бившата номер 1 да се оттегли от мача преждевременно - 3:6 6:4 за 1 час и 28 минути игрово време.

Така Гоф продължава успешно участието си, въпреки че към момента е без треньор, след като преди малко над седмица се раздели с Брад Гилбърт, а Осака изглеждаше в страхотна форма при първия си съвместен турнир с Патрик Муратоглу, но ще трябва да бъде търпелива, защото най-важното за нея към този момента е да се справи с получената травма в областта на гърба.

В следващия кръг световната номер 6 ще се изправи срещу една от изненадите на турнира - украинската квалификантка Юлия Стародубцева, която днес по-рано елиминира 10-тата поставена, Ана Калинская.

Сервис играта на двете тенисистки не бе на най-високо ниво в първите минути на срещата. Двете си размениха по четири пробива в първите пет гейма, като единственият спечелен сервис гейм бе от страна на на четирикратната "мейджър" шампионка.

В петия гейм обаче Гоф изравни резултата, ала миналогодишната шампионка от US Open продължаваше да страда сериозно при изявите си на начален удар и азиатката отново си осигури преднина, която този път разви с лекота и по този начин се поздрави със спечелването на откриващата част.

Втората част ни предложиха изключително равностойна битка. По-опитната тенисистка обаче навакса пасив от 0:2 и на свой ред поведе с пробив за 4:3, като беше на косъм оъ от победата.

Точно тогава бившата номер 1 даде неприятни знаци за здравословното си състояние, държейки се за гърба и реши да се предаде след 3 поредни загубени гейма, а Гоф я утеши с дълга прегръдка и дори предложи да носи нейните сакове.

Контузията на гърба се оказа по-силна от желанието на японката да се състезава с талантливата си опонентка и по време на почивката между двата сета, се оттегли от мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Контузия помрачи почти сигурната победа на Осака над миналогодишната шампионка от US Open Елеонора Александрова
Теми:  
wta | коко гоф | наоми осака | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook