Контузия спря Алекс Лазаров в най-важния му мач през сезона досега

от в 11:27 на 12.05.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров се наслаждаваше на най-добрата си седмица от новия сезон и се класира за първия си четвъртфинал на ниво Чаланджър през 2022-ра. Алекс осъществи два поредни зрелищни обрата над руските представители Ян Бондаревски и Александър Шевченко. Особено впечатляващ беше вчерашния успех на българина над третия поставен в схемата, защото бе постигнат след тайбрек в решителния сет. Изглежда тази среща е отнела сериозно количество от физическия запас на българина, тъй като той трябваше да прекрати предсрочно съпротивата си във фазата на четвъртфиналите в Шимкент.

Лазаров се изправи срещу американеца Юлайзъс Бланш, който достигна сравнително изненадващо в толкова напреднал етап от турнира и шансовете за победа пред софиянеца изглеждаха налице. За съжаление умората взе връх над четвъртата ни ракета и така Бланш продължи неочаквано бързо напред - 4:2 в полза на американеца и отказване на Лазаров.

Все пак седмицата може да се счете за изключително позитивна за родния ни представител, имайки предвид предстоящото му изкачване с 37 позиции в световната ранглиста, което му гарантира дебют в топ 400. Нашият сънародник пък няма никакво време за почивка, тъй като още този уикенд е заявил участие на Чаланджър надпревара в Тунис, където ще стартира своето участие от пресявките.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузия спря Алекс Лазаров в най-важния му мач през сезона досега Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | казахстан | Обзори | Чаланджър | шимкент

Коментари





Следвайте ни в Facebook