Контузия спря Григор Димитров на старта на Ролан Гарос

от в 19:15 на 30.05.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров играеше отличен тенис и вървеше към рутинно класиране за втория кръг в Париж, ала блоките в гърба отново се появиха на преден план и той трябваше да се откаже, макар че водеше с 6:2 6:4 5:7 0:3 и имаше тотално игрово надмощие над противника си.

Първата ни ракета откри двубоя с ранен пробив, но впоследствие допусна две двойни грешки и паритетът бе възстановен. Родният ни представител мигновено отново отмъкна подаването на опонента си, като се движеше с далеч по-голяма лекота върху настилката спрямо американеца и често получаваше възможност да завърши точките спокойно в опразнената от по-нискоранкирания състезател половина. Това надмощение на Димитров пък го изведе до спечелването на пет от последните шест гейма в първата част, която отиде комфортно в неговия актив.

Във втория сет видяхме значително по-сериозно количество драма, а Гирон изглеждаше настроен за битка, седейки напълно равностойно в дългите размени на нашия сънародник. Поставеният под номер 16 все пак покачи оборотите при 3:3, когато достигна до заслужен брейк и оттам насетне показа високо ниво на начален удар, за да се доближи максимално до крайния успех.

Третата част отново се развиваше отлично за Григор, който изкарваше световния номер 82 от пределите на корта чрез чудесни къси диагонали от форхенд и затвърди взетото си предимство за 3:1, пласирайки поредния си уинър в днешния ден. Американецът пък напълно изгуби търпение и се опитваше постоянно да натиска топката, само че грешките в изпълненията му изобилстваха и Димитров получи шанс да затвори мача при аванс от 5:1 в своя полза.

Изведнъж сериозни проблеми в областта на гърба налегнаха хасковлията и той стоеше прав на всяка една почивка, тъй като болката беше твърде силна. Тези трудни обстоятелсваха помогнаха на Гирон да осъществи пълен обрат в частта и шансовете вече изглеждаха по-добри в полза на предварително сочения за аутсайдер.

Картината не се промени в четвъртия сет, където българинът едва намираше сила да се държи на краката си и в крайна сметка това доведе до логично отказване от негова страна, което сложи край на тазгодишното българско участие в Париж.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Контузия спря Григор Димитров на старта на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook