Контузията все още не е отшумяла: Рафа Надал пропуска Мастърсите в Индиън Уелс и Маями

от в 20:27 на 28.02.2023
Мирела Николова

Рафаел Надал няма да вземе участие в тазгодишните издания на Мастърс турнирите в Индиън Уелс и Маями. За това свое решение съобщи самият той в социалните мрежи, отправяйки послание към своите последователи, в което сподели, че все още не се е възстановил напълно от контузията в бедрото, получена във втория кръг на Откритото първенство в Австралия през януари. 

"Тъжен съм, че се налага да пропусна надпреварите в Индиън Уелс и Маями през тази година. Съкрушен съм, че няма да бъда там и няма да мога да се състезавам. Ще ми липсват всички мои фенове от САЩ, но се надявам, че ще имам възможност да ги видя по-късно през сезона по време на американското лято. 

Измина известно време, откакто не сме комуникирали с вас. Взех си почивка, започнах рехабилитация, упражнения и физиотерапия, следвайки препоръките и инструкциите на лекарите. Подготвям се да се завърна на корта в най-добра форма", написа 22-кратният шампион от Шлема, прикачвайки видео от процеса.

Това означава, че Матадора ще направи своето завръщане на корта през април, когато ще бъде поставено началото на клей сезона, и по всяка вероятност първият турнир, на който ще го видим в действие, ще бъде Мастърсът в Монте Карло, където е 11-кратен шампион.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузията все още не е отшумяла: Рафа Надал пропуска Мастърсите в Индиън Уелс и Маями Мирела Николова
Теми:  
atp | индиън уелс | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook