Контузия много по-тежка от очакваната: Новак Джокович се оттегли от Ролан Гарос

от в 17:55 на 04.06.2024
Елеонора Александрова

Новак Джокович трябваше да сътвори същински тенис подвиг вчера, за да постигне победата си над Франсиско Серундоло, след като изоставаше с 1:2 сета от аржентинеца и бе на два гейма от загубата.  По време на втория сет, сърбинът получи нараняване на коляното, поради което взе медицинско прекъсване, а това се отрази на представянето му в следващите две части на срещата.

След мача си срещу световния номер 27 легендарният тенисист обяви, че има вероятност да се оттегли от надпреварата във френската столица. След като бяха направени изследвания, стана ясно, че нараняването се е много по-тежко от очакваното, което принуди 24-кратният "мейджър" шампион да се сбогува с мечтата си за защита на титлата, както и да се раздели с първата позиция, която след Ролан Гарос ще е вече в ръцете на Яник Синер.

"Наистина съм тъжeн да съобщя, че трябва да се оттегля от Ролан Гарос. Играх със сърцето си и дадох всичко от себе си във вчерашния мач и за съжаление, поради разкъсване на медиалния менискус в дясното ми коляно, моят екип и аз трябваше да вземем трудно решение след внимателно обмисляне и консултация.

Пожелавам най-добрия късмет на играчите, които се състезават тази седмица, и искрено благодаря на невероятните фенове за цялата любов и продължаващата подкрепа".

Ще се видим скоро! С любов и благодарност,Ноле! - написа световният номер едно в социалните мрежи.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Контузия много по-тежка от очакваната: Новак Джокович се оттегли от Ролан Гарос Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook