Конърс: Неприемливо е Алкарас да крампира след два сета; не е нормално да се предадеш така

от в 08:06 на 18.06.2023
Калоян Соколов

Сблъсъкът от полуфиналите на Ролан Гарос между Новак Джокович и Карлос Алкарас обещаваше да се превърне в една от големите модерни тенис класики, тъй като двамата състезатели ни дариха с феноменално равнище на игра през първите два сета, но тялото на младока е издържа и крампите му попречиха да бъде равнстоен в останалата част от мача. Впоследствие самият Джокович изрази своето съчувствие към младия си колега, но легендарният Джими Конърс е на мнението, че бившият номер едно не заслужава подобно снизходително отношение и вината е изцяло негова:

"Всички смятаха, че Алкарас вече е напълно узрял и това е така, защото говорим за момче на 20 години, което вече има титла от Големия шлем. Все още обаче Новак Джокович е тук и той няма никакво намерение да отстъпва и да му каже как вече може да има всичко. Карлос ще трябва да си го заслужи.

Новак е в страхотна физическа форма и го доказа на тазгодишния Ролан Гарос. Алкарас пък започна да крампира след втория сет, а това за мен е неприемливо с оглед на досегашния му вече богат опит в подобен тип двубои и наглед впечатляваща физика. Не знам дали става въпрос за нерви или хората от неговия щаб имат вина, но просто не е нормално да се предадеш толкова рано. Знам, че Джокович вкарва сериозно напрежение върху своите съперници, но трябва да си готов да играеш пет сета, ако искаш да имаш шансове срещу тенисист от неговия ранг" - споделя 8-кратният шампион от Шлема в своя подкаст

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Конърс: Неприемливо е Алкарас да крампира след два сета; не е нормално да се предадеш така Калоян Соколов
Теми:  
джими конърс | интервюта | карлос алкарас | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook