Копил елиминира Шварцман на рождения си ден; Тиафо записа успех над Щруф

от в 19:17 на 17.10.2019
В
Рожденикът в днешния ден - Мариуш Копил, отново показа силната си игра в зала и след 6:4 5:7 7:6(4) елиминира третия поставен в надпреварата - Диего Шварцман.

Не случайно Копил е известен с тениса си в зала - за пореден път румънецът след повече от феноменална игра сътвори сензация, като днес той отстрани един от фаворитите за трофея в Антверпен. Мариуш се бори много и въпреки силната защита на опонента си благодарение на мощните си форхенди и акуратните си начални удари той напълно резонно намери място на 1/4-финалите.

Двамата си размиха два много равностойни сета, където многократно си сменяха лидерството, а въпреки сериозния диапазон между тях в ранглистата, в игрови план това по никакъв начин не личеше. Така в крайна сметка, връщайки се от пробив пасив в решаващата част, румънецът се добра до тайбрек, а там въпреки многото пропуснати мачболи, все пак закономерно се поздрави с крайната победа в този мач.

Франсес Тиафо пък отбеляза рутинен успех над Ян-Ленард Щруф - 6:3 6:4.

Играта на германеца често бе съпътствана от множество непредизвикани грешки, докато Тиафо през по-голямата част от двубоя бе по-стабилният тенисист от двамата.

Пробив в средата на първия сет реши изхода на частта в полза на американеца, който бе заел водеща позиция и в последвалия сет, като ранен брейк на сметката му наклони везните в негова полза.

Макар че Щруф реализира моментален рибрейк, последва трети пореден пробив, който се оказа и решителен, защото след поредица от лесно спечелени сервис геймове Тиафо намери място на четвъртфиналите в белгийския град.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Копил елиминира Шварцман на рождения си ден; Тиафо записа успех над Щруф В

Коментари





Следвайте ни в Facebook