Корда отпадна безславно след поражение от Тиафо, Агут стартира с рутинен успех

от в 23:48 на 09.10.2021
Мирела Николова

Франсис Тиафо затвърди отличните си изяви на тазгодишното Открито първенство на САЩ, където отстрани Андрей Рубльов и достигна до осминафиналите, с повече от категорична победа над Себастиан Корда. В двубой, противопоставящ двама от младите таланти, по-опитният тенисист бе изключително солиден през цялото време и не остави никакви шансове на своя опонент, който видимо бе далеч от най-добрата си игра. След само час и 20 минути на корта Тиафо се поздрави с крайния успех, дошъл след 6:0 6:4, и така се класира за третия кръг, където ще премери сили с осмия поставен в схемата Хуберт Хуркач.

В дебютния сет неточностите от ракетата на Корда валяха една след друга, които, в комбинация с неубедителното му представяне на начален удар, водеха след себе си множество главоболия за младия състезател. От своя страна, бившият четвъртфиналист на Аустрелиън Оупън бе напълно безмилостен както на сервис, така и на ретур и бе безмилостен в противниковите подавания, реализирайки три пробива, които го изведоха до успеха в откриващата част.

Устремът му бе париран във втората част, когато той допусна спад в концентрацията си, довел до инкасиране на ранен брейк. Въпреки това Тиафо незабавно направи необходимите настройки в играта си, за да осъществи моментален рибрейк. Той отново пое контрола върху събитията в седмия гейм, когато нов пробив в неговата сметка предопредели развръзката на двубоя.

В друг мач от програмата в Индиън Уелс поставеният под номер 15 Роберто Баутиста Агут се справи със съпротивата на Гуидо Пея, за да намери място в следващата фаза на турнира. Испанецът имаше своите моменти на колебание в хода на срещата, ала въпреки това не изпусна юздите и бидейки по-стабилен в ключовите моменти, достигна до крайната победа в последователни сетове след 7:5 6:3. По този начин той си гарантира сблъсък за влизане в осминафиналите срещу победителя от мача между Камерън Нори и Тенис Сандгрен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корда отпадна безславно след поражение от Тиафо, Агут стартира с рутинен успех Мирела Николова
Теми:  
atp | индиън уелс | Обзори | роберто баутиста агут | себастиан корда | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook