Корда премина и през Нишикори, ще играе на четвъртфинал в Хале

от в 17:46 на 17.06.2021
Владислав Риждов

Себастиан Корда продължава с победите си на надпреварата в Хале. Младият американец направи обрат срещу Кей Нишикори - 2:6 6:3 7:5 и се класира за 1/4-финалите в германския град.

Мачът започна под контрола на Нишикори, който рано си осигури комфортен аванс в резултата, повеждайки с 4:1 след двоен пробив. Японецът бе достатъчно солиден, за да проведе безпроблемно оставащите геймове от сета и да не даде шансове на своя съперник за връщане в резултата. Втория сет започна равностойно, като и двамата взимаха убедително подаванията си. След това Корда наложи агресивния си стил на игра, който му осигури и точки за пробив. Американецът пропусна първите си три шанса, но при четвъртия си опит успя да пречупи Нишикори, повеждайки с 4:2. Последва трудно затвърждаване на аванса, тъй като Нишикори бе решен моментално да възстанови паритета, но световният номер 52 се измъкна от критичната ситуация, за да може впоследствие да изравни и общия резултат.

В решителната част и при двамата се появиха колебания на начален удар, което доведе до възможности за посрещащите да достигнат до брейк. Все пак двамата съумяваха да задържат паритета до самия край на двубоя, когато дойде и решителния момент. Корда бе по-свежият от двамата и се възползва от слаб сервис гейм на опитния си съперник, осигурявайки си по този начин да сервира за мача. Шампионът от надпреварата в Парма започна убедително с аванс от 40:15, ала Нишикори спечели следващите три точки, за да се добере до шанс за брейк. В крайна сметка Корда се справи с напрежението и се поздрави с успеха. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корда премина и през Нишикори, ще играе на четвъртфинал в Хале Владислав Риждов
Теми:  
Обзори | тенис рекорди | тенис турнир в хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook