Себастиан Корда се поздрави с престижен трофей и влизане в топ 100

от в 17:39 на 31.01.2021
Диана Андреева

Себастиан Корда даде заявка за страхотен сезон в началото на 2021 след като достигна до дебютен ATP финал в кариерата си, а през тази седмица Себи продължи с успешното си представяне, спечелвайки титлата на турнир от серията Challenger във Франция.

Себастиан бе един от малкото тенисисти, които взеха решение вместо да участват в квалификациите на Australian Open, да се включат в един от двата ATP 250 турнира, състоящи се през това време, а това се оказа и добра идея, тъй като докато останалите тенисисти бяха под карантина в Мелбърн, той спечели втора Challenger титла в кариерата си и сега ще има повече време да се подготвя за предстоящия сезон.

Поставен под номер две в надпреварата във Фарнция, която се игра през изминалите дни, Корда не срещна почти никакви затруднения по пътя към трофея и благодарение на успешното си представяне от понеделник ще дебютира в топ 100. Американецът ще бъде 88-ми в ранглистата, като по този начин ще продължи да бъде третият най-млад играч сред първите 120 тенисисти в класацията на ATP.

Във финалния двубой по-рано днес Корда се справи с Филип Хорански - 6:1 6:1. Американцът показа страхотен тенис по време на мача и с разнообразна и агресивна игра не остави почти никакви шансове на своя опонент, надделявайки след едва 49 минути прекарани на корта.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Себастиан Корда се поздрави с престижен трофей и влизане в топ 100 Диана Андреева
Теми:  
себастиан корда | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook