Корда след успеха над Григор: Сервирах по-постоянно от него; в момента съм в отлична форма

от в 15:12 на 20.06.2024
Калоян Соколов

Себастиан Корда съумя да запише първата си победа над представител на топ 10 през сезона, след като надигра Григор Димитров в драматичен 1/8-финален сблъсък от ATP 500 турнира в Куинс. Американецът показа страхотна игра на ретур, достигайки до цели 14 точки за пробив и в крайна сметка отмъкна сервиса на нашия сънародник, когато той сервираше за оставане в мача, изоставайки с 5:6 в решителната част.

По този начин младият талант за втора поредна седмица достига до 1/4-финалите на надпревара на тревни кортове, а още една победа ще му позволи за пръв път в неговата кариера да пробие сред първите 20. Самият Корда видимо беше доволен от триумфа си над бившия шампион в състезанието, като сподели следното в интервюто си на корта:

Себастиан, поздравления! Току-що победи третия поставен в турнира и номер 10 в световната ранглиста. Колко голямо значение имаше добрата ти игра във важните точки?

- Да, и двамата сервирахме добре и чакахме своите шансове. Те не бяха чак толкова много и трябваше да се възползваме максимално. Моят сервис беше малко по-постоянен от неговия и това ми даде повече възможности на посрещане и в крайна сметка съумях да пробия в най-добрия възможен момент, за да спечеля.

Това е четвъртият ти 1/4-финал тук, колко специално е отново да бъдеш на подобно ниво, след като имаше толкова тежка контузия в китката?

- Да, наистина е невероятно. Това е един от любимите ми турнири в Тура. Много съм щастлив как се развиват нещата за мен в последните седмици. Опитвам се да изиграя възможно най-много мачове на трева и да запаза това ниво на игра, защото се чувствам в отлична форма.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Корда след успеха над Григор: Сервирах по-постоянно от него; в момента съм в отлична форма Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | куинс | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook