Корда спечели дербито на поколенията с Иснър и се класира за дебютен полуфинал

от в 05:05 на 12.01.2021
Калоян Соколов

Себастиан Корда продължава да впечатлява с изявите си от началото на сезона и дава сериозна заявка да бъде един от най-опасните млади тенисисти през 2021-а. 20-годишният състезател записа победа над поставения под номер две в схемата Джон Иснър, като по този начин се класира за полуфиналите на АТП надпреварата в Делрей Бийч, което ще бъде първа поява за Корда в толкова напреднал етап на най-елитното ниво турнири - 6:3 4:6 6:3

Световният номер 119 стартира на високи обороти и постоянно застрашаваше подаването на опонента си. Логичното се случи при 3:3, когато осъществи пробив с помощта на поредица отлични минаващи удари, а веднага след това последва нов брейк в негова полза, който окончателно сложи край на интригата в сета. Любопитна подробност беше, че Себастиан печелеше 90 процента от точките си на първи сервис към момента, докато Иснър гравитираше едва около 60-те в любимия си компонент.

Първата ракета на САЩ напомни за себе си във втората част, само че Корда продължаваше да се придвижва великолепно по корта и изграждаше по прекрасен начин разиграванията, осигурявайки си готова позиция за завършващ удар. Иснър обаче намали значително непредизвиканите грешки и често завършваше точките в своя полза с успешни акции на мрежата. Това изведе двуметровия тенисист до шанс за пробив в седмия гейм и той дочака момента си, като възстанови паритета в общия резултат.

Третият сет вървеше напълно равностойно и двамата играчи показваха най-високото си ниво от началото на мача, ала младокът показа за пореден път невероятен усет, когато Иснър излизаше напред, наказвайки го неколкократно и така получи шанс да сервира за крайния успех. По-опитният от двамата сънародници не се предаде и дръпна с 0:40, но последваха пет поредни точки в актива на Корда и той постигна заслужен триумф.

Следващият съперник на талантливия играч ще бъде Камерън Нори. Британецът се справи със съпротивата на бившия шампион Франсис Тиафо и така продължава към финалната четворка на такава категория надпревари за пръв път от 2019-а, когато постига това в Атланта. Нори имаше мълниеносно начало и изглеждаше, че срещата ще е протоколна, но Тиафо значително подобри представянето си по време на втората част и дори имаше игрово предимство в третия сет, само че не се възползва от момента и в крайна сметка Нори довърши започнатото - 6:0 3:6 6:3.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корда спечели дербито на поколенията с Иснър и се класира за дебютен полуфинал Калоян Соколов
Теми:  
atp | кевин андерсън | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook