Финалистът от Хертогенбош е следващият съперник на Григор Димитров в Куинс

от в 16:43 на 18.06.2024
Калоян Соколов

Себастиан Корда ще е първият съперник на Григор Димитров на ATP 500 надпреварата в Куинс. Американецът взе своето сладко отмъщение срещу Карен Хачанов, който го надигра в драматичен 5-сетов 1/8-финал на Уимбълдън преди три сезона. Миналата година пък олимпийският сребърен медалист спря Корда по пътя му към дебютен 1/2-финал в Шлема, след като го отсрани на Аустрелиън Оупън, а точно тогава младокът получи и своята контузия на китката, която го извади за 4 месеца от кортовете, когато играеше най-добрия си тенис някога.

Американецът затвърди добрата си форма, която го изведе до финала в Хертогенбош през миналата седмица и се наложи със 7:5 6:4 над някогашния шампион на Мастърса в Париж. 22-годишният играч реализира по един късен пробив в двата сет, като се нуждаеше от 1 час и 37 минути игрово време, за да се поздрави с успеха, а впечатяващото е, че Корда пласира 11 аса в хода на срещата и отпусна само един брейкбол (спасен) на своя опонент - 7:5 7:6(5).

Досега Димитров и Корда са се изправяли два пъти помежду си, като са си разменили по една победа. Младокът надделя с 2:1 сета над първата ни ракета преди две години във Вашингтон, но Григор беше повече от категоричен на осминафиналите в Марсилия през този сезон. Това обаче ще е първи сблъсък на трева между българина и миналогодишния 1/2-финалист, който обича точно тази настилка най-много, имайки предвид плоските си тежки удари от двете страни и мощен сервис.

Третият поставен обаче категорично се намира в по-добра спортна форма през последните месеци и има достатъчно вариация в тениса си, за да неутрализира мощта на американеца, така че се надяваме на нов успех и класиране във финалната осмица за световния номер 10.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалистът от Хертогенбош е следващият съперник на Григор Димитров в Куинс Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | куинс | Обзори | себастиан корда | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook