Кореча: На US Open ще станем свидетели на най-добрия Кирьос, когото сме виждали

от в 01:47 на 28.08.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос изживява най-силния период в досегашната си кариера, след като през юли достигна до сблъсъка за титлата на Уимбълдън, а впоследствие пренесе отличните си изяви и на турнирите на хард в Северна Америка, триумфирайки с трофея на престижната АТР 500 надпревара във Вашингтон. Той дори успя да надвие действащия №1 в света Даниил Медведев на Мастърса в Монреал, но след това загуби 2 от следващите си 4 срещи, инкасирайки загуба още във втория етап в Синсинати.

Всичко това поражда въпроси в каква форма ще бъде австралиецът на предстоящия US Open, където му предстои да открие участието си с двубой срещу своя добър приятел и партньор на двойки Танаси Кокинакис. По всичко личи обаче, че бившият №2 Алекс Кореча няма подобни съмнения, тъй като в последното си интервю заяви категорично, че роденият в Канбера тенисист ще покаже в Ню Йорк най-доброто, на което е способен, а ето и какво още каза настоящият експерт на Eurospsort.

"Очаквам експлозия! Вероятно ще станем свидетели на най-добрия Кирьос, който някога сме виждали. Сега той разполага с опит от Уимбълдън, от изминалите турнири, където се представяше страхотно. Разбираемо, по време на Мастърса в Синсинати умората си каза думата, но оттогава той имаше достатъчно време, за да се възстанови, затова смятам, че на US Open ще се представи отлично.

Ник ще бъде много опасен съперник. Той вече знае как да играе дълги мачове, как да се справя в различни ситуации. Вече е наясно, че не е необходимо да бъде на най-високо ниво в продължение на часове и може да печели двубои въпреки някои спадове. Освен това публиката в Ню Йорк ще го заобича - той е играчът, който перфектно пасва на атмосферата там. Ник е шоумен, а зрителите в Ню Йорк харесват именно това. Ще бъде лесно за него да се превърне в любимец на публиката", коментира Кореча.

Източник: Eurosport

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кореча: На US Open ще станем свидетели на най-добрия Кирьос, когото сме виждали Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | алекс кореча | интервю | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook