Кореча: За Алкарас всичко върви прекалено лесно и Джокович може да посее съмнението у него

от в 12:46 на 04.08.2024
Калоян Соколов

Броени часове ни делят от битката за златния медал между Карлос Алкарас и Новак Джокович. Испанецът е считан от мнозина за фаворит, след като спечели титлите от Ролан Гарос и Уимбълдън, докато Джокович все още няма завоювана купа през тази година и беше разгромен от испанеца в спора за трофея на "свещената трева". Сега обаче самият сърбин демонстрира много по-добра форма спрямо тази от Уимбълдън и самият той предупреди, че е съвсем различен играч в момента и счита шансовете си за далеч по-добри, отколкото на последната "мейджър" надпревара.

Всичко това изглежда вижда и Алекс Кореча, който очевидно е силно обезпокоен за развитието на този двубой и далеч не е напълно уверен в триумфа на своя сънародник, както е било преди само преди по-малко от месец:

"Двамата преминават през различни периоди от кариерата си в момента. За Карлос всичко върви гладко, красиво и направо перфектно. Той спечели последните два големи турнира и сега е напът да вземе още един от най-значимите трофеи. Виждам как той прелива от самочувствие и се забавлява на корта. Карлос определено ще влезе като фаворит във финала с Джокович, но за него ще е от огромна важност да затвърди тази си роля от самото начало.

Новак играе много по-добър тенис на този турнир и виждам обратно как се завръща към най-добрата си форма. Той знае как да се справя с напрежението и многократно заяви колко важна е тази Олимпиада за него. Напоследък нещата се получават прекалено лесно за Карлос, а Джокович знае как да вкара съмнението у него. Трудно е да бъдеш въвлечен в тежка битка на дебютен олимпийски финал, когато напоследък не си бил тестван и тази увереност може да изчезне много бързо в подобна ситуация" - коментира бившият номер 2 пред испанското издание ABC.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кореча: За Алкарас всичко върви прекалено лесно и Джокович може да посее съмнението у него Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс кореча | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook