Кореча: Жребият е много добър за Надал; победителят от мача ще е фаворит за титлата

от в 15:40 на 24.05.2024
Калоян Соколов

Първият кръг от основната схема на Ролан Гарос ще ни предложи общо 64 срещи, но погледите са приковани върху само една, а именно тази между Александър Зверев и Рафаел Надал. Наглед германецът ще бъде абсолютен фаворит в сблъсъка и се очаква той да взем реванш за поражението си от 2024-та, но бившият номер две Алекс Кореча е на мнението, че неговият сънародник всъщност може да е доволен от жребия и е готов за пореден път да предложи нещо специално на кортовете във френската столица:

"Това е направо зашеметяващо. Невероятно е на какво е способна съдбата, знаейки какво се случи при последната им среща тук. В момента вероятно Зверев е човекът в най-добра моментна форма в ATP Тура и е сред топ фаворитите за спечелването на трофея. Със сигурност обаче ще му бъде трудно, защото излизаш срещу човек с 14 титли в турнира и цялото медийно внимание ще е върху този мач, което създава усещането за финал, а не за един обикновен двубой от първия кръг.

Моето мнение е, че жребият е много добър за Рафа, защото той може да се освободи от напрежението и просто да покаже своята игра. Далеч по-задължаващо щеше да бъде, ако се изправяше срещу някой непоставен тенисист, защото тогава всички щяха да очакват от него да спечели. Сега напрежението ще бъде по-скоро върху Зверев. Ако Надал спечели, то това би било нещо невероятно, а загуба няма да се приеме толкова крайно негативно, тъй като играе срещу толкова силен съперник.

Смятам, че победителят от този мач ще се превърне в сериозен фаворит за титлата. Евентуален успех на Рафа определено би бил неочакван, като се има предвид формата на двамата, но нищо не трябва да ни изненадва, вземайки под внимание какво е постигнал Надал в Париж. Неприятното за Рафа е обстоятелството, че ще трбява да бъде на 100 процента още в първия мач и няма да има време да вдига нивото в хода на турнира.

Сигурен съм, че той ще даде всичко, на което съм способен и очаквам да видим нещо много, много специално" - завърши анализа на настоящия специалиаст на Евроспорт.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кореча: Жребият е много добър за Надал; победителят от мача ще е фаворит за титлата Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс кореча | александър зверев | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook