Кори Гоф започна с победа US Open 2019

от в 04:48 на 28.08.2019
В


Новоизгрялата 15-годишна звезда Кори Гоф успя да се наложи над близката по възраст рускиня Анастасия Потапова. Трисетовият двубой завърши 3:6 6:2 6:4 след малко над два часа игра, а интересен факт е, че сборът от годините на двете участнички в този двубой е по-малък от годините на Серина Уилямс, както и още доста тенисистки от топ 100.



В откриващия сет рускинята беше видно по-спокойната на корта и макар че двете допуснаха еднакъв брой грешки, ръката на Гоф се стягаше в решаващите моменти, което и изигра лоша шега, тъй като въпреки шестте си брейкшанса, американката реазилизира едва един и почти не успя да се запише в частта в първите минути. Така Потапов поведе с 4:1, като впоследствие се добра и до 5:2, разменяйки си по пробив с Коко, и в крайна сметка без повече пробиви първата част отиде при рускинята.

Вторият сет беше доста по-спокоен, като Гоф видно се беше съвзела и беше увладяла играта си, за сметка на 18-годишната Потапова, която допускаше все повече грешки. Двете си размениха по един брейк, ала по-късно Коко нанесе два пробива, с които си осигури още минимум един сет на този "Мейджър".

https://twitter.com/tictoc/status/1166496536601251847?s=19

В решаващата част Кори успяваше да  задава темпото на игра и благодарение на стабилността си и грешки от страна на рускинята, 15-годишната американка поведе спокойно с 4:1. Настъпи моментен спад в играта на Гоф довел до 4:4, ала Кори отново събра играта си и затвори мача 6:4 в своя полза, с което си осигури да играе и в следавщия кръг на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кори Гоф започна с победа US Open 2019 В

Коментари





Следвайте ни в Facebook