Корне към съдията: Какъв ти е проблемът с мен? Не можеш да ме накажеш заради това!

от в 17:36 на 22.01.2022
Мирела Николова

През днешния ден Ализе Корне навърши 32 години и успя да си направи най-хубавия възможен подарък, а именно класиране за осминафиналите на Аустрелиън Оупън след трисетова победа над Тамара Зиданшек. Въпреки празника на французойката обаче съдията на стола Катаржина Радван-Чо бе изключително строга спрямо нея и не се поколеба да ѝ отнеме втория сервис заради просрочване на времето, след което последва бурна реакция от страна на тенисистката.

Ситуацията се разигра, когато Корне изоставаше с 4:6 4:4 и за нея бе задължително да си вземе подаването, ако иска да запази шансовете си в двубоя. Тогава тя получи предупреждение за просрочване на времето между точките и тъй като бе нейното второ такова в мача до този момент, французойката трябваше да изпълни втори начален удар. Корне реагира мигновено и се отправи към стола на съдията с думите:

"Не можеш да ме накажеш заради това! Не съм направила нищо. Не съм се забавила с нито секунда, а просто си взех кърпата и топките, след което веднага отидох на сервис линията. Какъв ти е проблемът с мен? Не казвай нищо, а ме чуй: нямаме време да си вземем дори кърпа! Те са далече и всеки път трябва да ходим чак до тях, а междувременно ти си седиш тук и казваш: "просрочване на времето". Не мислиш ли, че това е прекалено!", заяви разгневената Корне.

Впоследствие френската представителка съумя да се мобилизира и да довърши започнатия обрат, за да намери място сред най-добрите 16 в надпреварата, като след края на мача не поздрави съдията на стола. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корне към съдията: Какъв ти е проблемът с мен? Не можеш да ме накажеш заради това! Мирела Николова
Теми:  
wta | ализе корне | Аустрелиън Оупън 2022 | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook