Корне се оказа непосилно препятствие за Виктория Томова на Аустрелиън Оупън

от в 03:20 на 18.01.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова покази чудесни игри на тазгодишния Аустрелиън Оупън и заслужено премина успешно през пресявките в Мелбърн за пръв път в своята кариера, но жребият не беше особено благосклонен към Вики и тя трябваше да срещне опитната Ализе Корне още на старта. Бившата номер 11 пък нагледно демонстрира високата си класа и взе реванш от нашето момиче за поражението, което Вики ѝ беше нанесла в Осака през 2019-а. Ветеранката контролираше темпото на мача от почти самото начало до края и заслужено се класира за втори кръг на турнира - 6:3 6:3. Там французойката ще се изправи срещу бившата финалистка Гарбинье Мугуруса, която постигна двусетова победа над Клара Бурел.

Срещата стартира отлично за Томова, докато Корне изпитваше трудности да намери своя ритъм и допусна няколко необичайни грешки от любимия си бекхенд. Вики показваше отлично придвижване по корта и се справяше безупречно с късите топки на своята опонентка. Това помогна на българката да се сдобие с аванс от 2:0 гейма, само че по-високоранкираната състезателка се окопити бързо и обърна нещата до 4:2 в своя полза.

Родната ни представителка все пак не се предаде и веднага отвърна с рибрейк, но продължаваше да е твърде пасивна в действията си и всичко зависеше от отиграванията на световната номер 61, чиито удари ставаха все по-плътни и скоро първият сет отиде в актива на фаворитката.

Втората част започна с маратонски гейм, в който нашата сънародничка най-после пласира дебютните си уинъри в срещата и го измъкна заслужено, ала нейната радост беше кратка и отново Корне пое инициативата, като се отчете със серия от неспасяеми форхенди по правата.

Всичко това доведе до нова силна поредица за французойката и тя се доближи само на гейм от крайния успех, повеждайки с 5:1. Първата ни ракета намери сили да сътвори мини обрат, след като върна единия от пробивите си пасив, но 31-годишната тенисистка не позволи някакви сериозни изненади и заслужено затвори двубоя в своя полза.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корне се оказа непосилно препятствие за Виктория Томова на Аустрелиън Оупън Калоян Соколов
Теми:  
wta | ализе корне | Аустрелиън Оупън | бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook