Корне спаси мачбол и обърна Мугуруса в Берлин, Азаренка продължава напред

от в 22:30 на 18.06.2021
Петър Томов

Ализе Корне се намира в много добра форма от началото на сезона на трева. В осминафиналната фаза на надпреварата от категория WTA 500 в Берлин французойката отстрани третата поставена Бианка Андрееску, а днес, в битка за достигане до финалната четворка на турнира, втората ракета на Франция осъществи впечатляващ обрат срещу световната №13 Гарбинье Мугуруса. Корне стартира неуверено, но с напредването на срещата разгърна играта си и надделя над бившата №1 в света с 4:6 6:3 7:6(5), а за достигане до първи финал от близо 2 години насам, тя ще трябва да се справи с Белинда Бенчич.

Пробив на нула в петия гейм се оказа достатъчен на испанката да запише откриващата част на сметката си. Корне стабилизира играта си от основната линия в началото на втория сет и след ранен пробив се сдоби с преднина от 3 гейма, която съумя да запази до края и да изравни сетовете. 

Високото ниво на сервиране се запази и в решителната част като двете си взимаха подаванията безпроблемно с изключение на десетия гейм, в който Мугуруса достигна до мачбол, който обаче беше отразен без особени затруднения от французойката. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който започна катастрофално за испанката, която изгуби първите четири точки в гейма. Корне достигна до 6-1 и пет възможности за приключване на двубоя, четири от които бяха успешно спасени от Мугуруса, но при петата Гарбинье не успя да изпълни къса топка, изпращайки топката в мрежата, с което беше сложена точка на спора в полза на 31-годишната втора ракета на Франция.

В друг четвъртфинален двубой от днешната програма в Берлин, бившата №1 в света Виктория Азаренка загуби сет, но в крайна сметка успя да се справи с Джесика Пегула след 6:2 5:7 6:4 за 111 минути игра. Вика беше безупречна в откриващите минути на срещата и единствено моментен спад в началния й удар към края на втората част и началото на третата позволи на американката да се върне в срещата. В спор за място на финала, белорускинята ще срещне Людмила Самсонова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корне спаси мачбол и обърна Мугуруса в Берлин, Азаренка продължава напред Петър Томов
Теми:  
wta | ализе корне | берлин | виктория азаренка | Гарбинье Мугуруса | джесика пегула

Коментари





Следвайте ни в Facebook