Короната е тежка: Гофен нанесе второ поредно поражение на световния №1 Алкарас

от в 13:14 на 04.10.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас изуми тенис обществеността, след като спечели цели три поредни петсетови битки на US Open и в крайна сметка триуфмира с първата си титла от Големия шлем. Освен това тийнейджърът се превърна в най-младия световен номер едно, откакто ранглистата на ATP е създадена. Самият Алкарас наскоро заяви, че не ме се струва трудно да е в ролята на най-добрия играч в света, но резултатите говорят съвсем друго. 19-годишният тенисист загуби от Феликс Оже-Алиасим в дебютния си мач, след като оглави световната класация, а днес беше победен още на старта в Астана от Давид Гофен. Белгиецът напомни за най-добрите си времена в Тура, надделявайки над топ поставения със 7:5 6:3 и така се класира за осминафиналите, където го очаква сблъсък с ветерана Адриан Манарино.

Срещата стартира трудно за Гофен, който веднага се оказа изправен пред три точки за пробив и макар да ги отрази, то не след дъго фаворитът отмъкна подаването на бившия представител на топ 10. Постепенно обаче непоставеният състезател повиши значително равнището на своето представяне и съумя да влезе в серия от спечелване на четири поредни гейма, което му позволи да се откъсне напред с 5:2. Шампионът от US Open незабавно отговори на предизвикателството, изравнявайки за 5:5, ала впоследствие допусна поредица от непредизвикани грешки и сетът заслужено отиде в актива на белгиеца.

Втората част се развиваше безметежно за по-опитния от двамата на корта, тъй като Алкарас пресилваше ненужно своите удари и редовно пращаше топката с над половин метър в аут. "Щастливият губещ" пък действаше изключително разумно и изглеждаше далеч по-стабилен в размените от дъното на корта. Всичко това изведе Гофен до солиден аванс от 5:1 гейма, а оттам насетне водачът в схемата единствено намери сили да направи резултата по-почетен, но не и да осъществи обрат.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Короната е тежка: Гофен нанесе второ поредно поражение на световния №1 Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | астана | давид гофен | карлос алкарас | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook