Кошмар за бившата №1: Осака спечели само 6 гейма в първия си мач на клей от 2 години насам

от в 16:57 на 17.04.2024
Калоян Соколов

Наоми Осака (световна номер 195) не е сред любимките на френската публика, след като през 2021-ва отказа да дава пресконференции на Ролан Гарос, изтъквайки мотива, че са вредни за психичното здраве. Тогава организаторите я заплашиха със сериозни санкции, сред които беше и евентуално отстраняване от турнира, а тогавашната световна номер две се оттегли доброволно от състезанито.

Истината е, че сякаш точно този турнир маркира началото на пропадането за Осака в световната ранглиста и тя просто не е същата тенисистка оттогава насам. Японката си остана с тези четири титли от Шлема и играеше на все по-малко турнири, а в началото на миналата година обяви, че е бременна и отсъстваше от WTA Тура до началото на 2024-та.

Завръщането на бившата номер едно пък е много далеч от бляскаво и тя има само един достигнат 1/4-финал за целия сезон. Днес азиатката трябваше да изиграе първия си мач от две години насам на омразния си клей и нещата не протекоха никак добре за нея, защото беше сразена от Мартина Тревизан - 4:6 2:6 за 1 час и 33 минути. Бившата 1/2-финалистка на Ролан Гарос напълно надигра именитата си съперничка, за да се класира за втория кръг на WTA 250 турнира в Руан, където я очаква мач с третата поставена Анхелина Калинина.

Двубоят не започна никак лошо за Осака, която имаше сериозно предимство на сервис и атакуваше плитките начални удари на своята съперника. 4-кратната "мейджър" шампионка водеше до 4:3 в откриващия сет и имаше цели пет шанса да поведе с пробив в хода на частта, само че Тревизан показваше чудеса от храброст в дефанзивен план и се поздрави с успеха в сета, печелейки три последователни гейма.

Сервисът на японката напълно изчезна от корта във втората част, като тя пласираше само 43 процента от първите си подавания в полето, а това позволяваше на световната номер 78 да влиза по-често в дълги разигравания, където неизменно извличаше грешки от ракетата на своята съперничка и се поздрави с крайния триумф, реализирайки нови два пробива.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмар за бившата №1: Осака спечели само 6 гейма в първия си мач на клей от 2 години насам Калоян Соколов
Теми:  
wta | мартина тревизан | наоми осака | Обзори | руан

Коментари





Следвайте ни в Facebook