Кошмар за Григор на Уимбълдън: В една осмина с Медведев и в една четвъртина със Синер

от в 12:36 на 28.06.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров определено не случи на късмет при жребия на тазгодишния Уимбълдън. Бившият 1/2-финалист за пореден голям турнир попадна в една четвъртина с Яник Синер, от когото загуби на финала в Маями и четвъртфинала на Ролан Гарос, а на всичкото отгоре Даниил Медведев е потенциален 1/8-финален съперник на българина. 

Откриващият съперник на Димитров в турнира ще бъде Душан Лайович, който има едва 6 победи в 30-те си мача на тревна настилка, а Григор има предимство от 2:1 успеха в преките си срещи със световния номер 56. Във втория кръг вариантите пред българина са бившия 1/4-финалист Кристиан Гарин и младата звезда на световния тенис - Джунченг Шанг.

Първият поставен на пътя на световния номер 10 ще бъде добре познатия Адриан Манарино, когото нашият сънародник наскоро разгроми в Куинс и никога не е губил от него в 6-те им срещи, но шампионът от Sofia Open ще трябва да мине през Гаел Монфис и Стан Вавринка, за да достигне до третия кръг, така че е много по-вероятно именно някои измежду другите двама славни ветерани да премери сили с бившия номер 3 в тази фаза от турнира.

В горната част на схемата попаднаха още имена от ранга на Карлос Алкарас, Уго Юмбер, Томи Пол, Александър Бублик и Каспър Рууд, които биха могли да се изправят срещу Григор чак в евентуален 1/2-финален двубой.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кошмар за Григор на Уимбълдън: В една осмина с Медведев и в една четвъртина със Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook