Кошмар за Сабаленка: Допусна 18 двойни грешки и загуби от световната №100 на старта на 2022-ра

от в 07:33 на 05.01.2022
Диана Андреева

В края на сезон 2021 Арина Сабаленка разочароваше своите фенове с непостоянството си на корта. Световната номер две не впечатляваше с нивото си на игра, а днес тя се завърна в WTA Тура също толкова неубедителна. В първия си за годината мач Арина отстъпи на Кая Юван - 7:6(6) 6:1 в полза на словенката.

Мачът за Сабаленка далеч не беше толкова разочароващ в началните минути. Първата ракета на Беларус на два пъти в хода на сета разполагаше с пробив преднина, но ниската й успеваемост на вкаран сервис бе причината тя да не задържаше аванса си за твърде дълго. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където силите на корта отново бяха изравнени, но неочаквана грешка в най-неподходящия възможен момент коства скъпо на Сабаленка, която отстъпи откриващата част.

Вторият сет бе истинска катастрофа за световната номер две. Дълбоките й отигравания от дъното на корта все по-рядко намираха очертанията на полето, а двойните грешки се множаха с невиждана скорост. Юван се възползва от всяка една възможност пред себе си и без никакви колебания отмъкна и втората част на сметката си, отпускайки едва един гейм на своята опонентка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмар за Сабаленка: Допусна 18 двойни грешки и загуби от световната №100 на старта на 2022-ра Диана Андреева
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | кая юван | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook