Кошмарен жребий за Григор на US Open: Мъри дебне във 2-ри кръг; възможен реванш срещу Зверев

от в 19:06 на 24.08.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров започна оптимистично сезона на твърди кортове в Северна Америка, след като достигна до полуфиналите на надпреварата във Вашингтон, но впоследствие трябваше да се сблъска с травма в областта на гърба и се отказа от Мастърса в Торонто, а в Синсинати изглеждаше далеч от най-добрата си физическа форма и отстъпи още на старта от Александър Зверев. Така българинът далеч не съумя да направи оптимална подготовка преди началото на US Open, който стартира още в понеделник и има много въпросителни около здравословното му състояние.

Жребият в Ню Йорк пък не беше никак благосклонен към някогашния 1/2-финалист, защото още във втори кръг можем да станем свидетели на сблъсък между него и бившия шампион Анди Мъри, като британецът има аванс от 8:3 победи в преките си двубои срещу нашия сънародник. За да станем свидетели на подобен мач, то Димитров ще трябва да преодолее съпротивата на световния номер 117 Алекс Молчан, който не е играл на твърди кортове през последните 6 месеца и неотдавна бе разгромен от Димитър Кузманов, докато Мъри ще се сблъска на старта с Корентен Муте.

Ако нашият сънародник съумее да преодолее съпротивата на двукратния олимпийски златен медалист, то нещата наглед стават още по-тежки, тъй като вероятно би се стигнало до пореден двубой между него и Александър Зверев, който е един от най-неудобните съперници на българина в Тура, а в същата осмина място намери още Яник Синер.

Григор попадна в най-горната четвъртина, която е предвождана от защитаващия шампион Карлос Алкарас и определено можем да кажем, че точно тази част от схемата е най-конкурентната, но ние все пак се надяваме, че нашият сънародник ще е напълно здрав и готов да поднесе някоя положителна изненада.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кошмарен жребий за Григор на US Open: Мъри дебне във 2-ри кръг; възможен реванш срещу Зверев Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2023 | бгтенис | григор димитров | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook