Кошмарът на фаворитите: Марожан взе нов топ 10 скалп и изхвърли Де Минор в Маями!

от в 05:18 на 27.03.2024
Мартин Петков

Фабиан Марожан безспорно се превърна в огромната сензация на Мастърс 1000 турнира в Маями, след като не спира да блести от старта на надпреварата и взе скалпа на втори представител на световния топ 10 в рамките на настоящата седмица. Унгарецът, който допреди година по това време все още мечтаеше за дебюта си в първата стотица на планетата, надгради над досегашните си успехи срещу Александър Ковачевич, Холгер Руне и Алексей Попирин в "Магичния град", като шокира шампиона от Акапулко и девети поставен Алекс де Минор, от когото макар и да инкасира "геврек", остана стабилен психологически в решителния сет и оформи впечатляващото 6:4 0:6 6:1.

С това световният номер 57 продължава приказката си в състезанието и се класира за втория в кариерата си четвъртфинал на надпревара от подобен калибър, като в опит да надскочи собствените си рекорди на "Мастърс" досега, ще се изправи срещу един измежду Карен Хачанов и бившия финалист Александър Зверев.

Началото на двубоя далеч не ни предложи особени запомнящи се моменти на корта, след като двамата състезатели разчитаха основно на сервисите си, функциониращи на висота, които им позволяваха със завидна лекота да печелят подаванията си. В това русло бяхме отведени до преломния десети гейм, когато началният удар на австралиеца до голяма степен го "изостави" и той се превърна в лесна плячка за агресивния стил на Марожан, който задаваше темпото в разиграванията и неколкократно порази целта с уинър, за да реализира решаващ пробив, донесъл му успеха в откриващия сет.

С настъпването на втората част обаче играта на унгареца претърпя пълен крах и грешките от неговата ракета започнаха необратимо да се трупат, докато Демона най-после навлезе в пословичния си ритъм, свеждайки своите неточности до минимум. Подобен развой на събитията пък предостави изцяло инициативата на световния номер 10, който осуетяваше неимоверно опитите на съперника да атакува, като разполагаше с противодействие на всяка негова комбинация и изведе разликата в класните към този момент до спечелването на шест поредни гейма, с което му "върза геврек" и поднови равенството в сблъсъка.

Още на старта на решителния трети сет обаче случващото се на корта ни поднесе пълен обрат по отношение силите в срещата и внезапно Де Минор започна на свой ред да изпитва огромни трудности с намирането на очертанията на полето, докато световният номер 57 се възползва, за да отмъкне сервиса на фаворита. В следващите минути Марожан засвидетелства здрави нерви и отличен начален удар под напрежение, като отрази две точки за рибрейк и затвърди преднината си, което допълнително му донесе сериозна доза самочувствие, която го вдъхнови към осъществяването на нов пробив и официализирането на нова елитна победа в "Магичния град" за унгареца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмарът на фаворитите: Марожан взе нов топ 10 скалп и изхвърли Де Минор в Маями! Мартин Петков
Теми:  
atp | алекс де минор | маями | фабиан марожан

Коментари





Следвайте ни в Facebook