Кошмарът няма край: Доминик Тийм прекратява сезона си!

от в 16:06 на 18.08.2021
Мирела Николова

Сезон 2021 се развива по кошмарен начин за Доминик Тийм, който пропусна голяма част от надпреварите, провеждащи се по-рано през годината, а резултатите му след това са меко казано разочароващи. Точно когато изглеждаше, че австриецът може да преобърне хода на събитията в своя полза и да се върне на победния път, той получи контузия на дясната китка през юни, което наложи поставянето на шина, с която да бъде обездвижена играещата му ръка в продължение на 5 седмици.

Изглежда, че австриецът не е успял да се възстанови изцяло от травмата си, получена на турнира в Майорка, и е взел трудното решение да прекрати сезона си, което също така означава, че той няма да защитава трофея си от Откритото първенство на САЩ, който е първият му и единствен триумф на "мейджър" надпревара в кариерата му досега.

"За съжаление, трябва да съобщя, че ще пропусна тазгодишния US Open, както и всички турнири до края на сезон 2021. Истински съм разочарован, че няма да имам възможността да защитавам титлата си от US Open, но все още не съм се възстановил от контузията си в китката, която получих през юни в Майорка.

През последните шест седмици спазвах стриктно съветите на лекарите, носех шина, поддържах физическа форма, преди да се върна отново на корта. Възстановяването ми вървеше доста добре, но миналата седмица ударих веднъж топка на тренировка и започнах отново да чувствам болка, което ме принуди да отида отново на лекар.

След направата на необходимите изследвания медиците ми казаха, че китката ми се нуждае от повече време, така че взехме решение да бъдем внимателни и да дадем на ръката ми необходимото време. Ще продължа да нося шината за още няколко месеца, преди да започна тренировки с ракета в ръка отново.

Беше трудно решение, но знам, че това е нещото, което трябва да направим в този момент. Имам още много време пред себе си и е важно да не предприемам рискове на този етап.

Искам да благодаря на всички за подкрепата, която ми изпращате. Означава наистина много за мен и ми помага да остана позитивен в този труден момент. Ще използвам това време да остана в отлична кондиция и да се фокусирам повече върху каузи извън тениса, които са важни за мен, като опазване на световните океани и природата.

Ще ви държа в течение със случващото се и ще ви информирам относно прогреса си. Нямам търпение да се завърна на корта!", написа Доминик в социалните мрежи.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кошмарът няма край: Доминик Тийм прекратява сезона си! Мирела Николова
Теми:  
atp | доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook