Кошмарът продължава: Шаповалов отново се оказа черна котка за Циципас и го отстрани в Маями

от в 01:45 на 24.03.2024
Калоян Соколов

Денис Шаповалов несъмнено е един от играчите с най-голям потенциал, но така и не можеше да го разгърне в пълна степен през последните години, което се дължеше на твърде рискования стил на игра от страна на канадеца, както и видимите пропуквания в неговата психика, когато напрежението достигаше до връхната си точка. Освен това, то бившият член на топ 10 претърпя сериозно травма в областта на коляното и трябваше да отсъства за 6 месеца от кортовете, а завръщането му беше далеч от бляскаво, след като загуби 4 от откриващите си 5 двубоя през 2024-та година.

Изглежда обаче най-лошото вече е зад гърба на Шаповалов, който днес напомни за огромния си талант и го видяхме да поднася поредна сензация от началото на Мастърса в Маями, надигравайки Стефанос Циципас с убедителното 6:2 6:4 за 1 час и 37 минути игрово време. По този начин световният номер 127 за пореден път доказа, че един от най-неудобните съперници за гърка в ATP Тура, като вече има преднина от 4:2 в преките си сблъсъци с двукратния финалист от Големия шлем и ще спори с Матео Арналди за място в 1/8-финалите на турнира.

Мачът започна по най-лошия възможен сценарий за 10-ия поставен, чийто сервис беше пробит още на старта. Бързите условия пасваха отлично на левичаря, който вземаше топката веднага след отскока и атакуваше бекхенда своя съперник, което водеше до сериозен брой неточности от ракетата на фаворита. Шаповалов беше абсолютно безупречен на собствено подаване и загуби само една точка при вкаран първи сервис за цялата откриваща част, като дори осъществи още един брейк, за да подпечата успеха си в нея.

Канадецът продължи да доминира събитията на корта във втория сет и непрекъснато застрашаваше съперниковия сервис, само че балканецът не трепваше в най-важните моменти и отрази цели 10 брейкбола. Все пак логичното се случи при 4:4, когато най-после станахме свидетели на пропукване от страна на бившя номер три и впоследствие по-нискоранкираният състезател с лекота затвори сблъсъка на собствен начален удар и  записа първата си победа над представител на топ 10 от 2022-ра година насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмарът продължава: Шаповалов отново се оказа черна котка за Циципас и го отстрани в Маями Калоян Соколов
Теми:  
atp | денис шаповалов | маями | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook