Кошмарът за Гофен и Чилич продължава: Записаха загуби от играчи извън топ 100!

от в 18:22 на 21.02.2022
Мартин Петков

Марин Чилич определено е далеч от славните си дни, в които спечели титла от Шлема, но това не му пречи да поддържа едно солидно ниво, като към този момент се намира на 24-то място в световната ранглиста. Хърватинът през днешния ден стартира участието си на турнира в Дубай, където се изправи срещу Иржи Весели. Бившият номер три изглеждаше доста колеблив в ударите си, което носеше множество точки в актива на квалификанта, който благодарение на началния си удар удържаше в трудните мигове, за да спечели 6:4 7:6(3).

Първата част имаше благополучно начало за световния номер 123, който се възползва от неточностите на съперника си и поведе с ранен пробив. Сервисът беше водещият удар в репертоара на двамата тенисисти, като Весели демонстрираше по-голяма увереност в отиграванията си, което му помогна да запише откриващия сет на сметката си.

Чилич така и не намираше правилния подход, като след нова серия грешки на собствен сервис, предаде подаването си. Във втората половина от сета неточностите обзеха сервиращите, а това доведе до множество шансове за пробив. Чехът скоро след това разполагаше с последователни мачболи, от които не съумя да се възползва и последва неимоверен спад в играта му, за да видим възстановяване на паритета от хърватина и достигане на тайбрек. Дългият гейм мина под абсолютния контрол на Весели, който на няколко пъти бе подпомогнат от противника си, за да стигне до крайния успех.

Давид Гофен, който се намира в ужасяваща форма, след като е в серия от три последователни загуби, за пореден път не впечатли с представянето си. Белгиецът срещна Таро Даниел в първи кръг на надпреварата в Дубай, за да видим нагледно от качеството в играта му колко далеч от силните си дни се намира световният номер 48. Японецът демонстрира стабилност в разиграванията и постоянство от линията за сервис, за да триумфира с 6:3 7:6(5).

Квалификантът стартира ударно в двубоя, като успя да пробие първите две подавания на съперника си, за да поведе с комфортен аванс. Даниел не допусна да се стигне до изненади и минути по-късно се поздрави с успеха в първата част.

Вторият сет предостави завързани разигравания, от които често победител излизаше световният номер 111, което му донесе и първият пробив за частта. Гофен отказа да се предаде и на свой ред реализира рибрейк, за да запази интригата в мача. В оставащите мигове до края белгиецът владееше ситуацията на корта, като достигна до два сетбола, но проблеми в завършващата фаза на играта не му позволиха да постигне нещо повече и сетът влезе в дълъг гейм. Даниел през цялото време в дългия гейм поддържаше крехка преднина, която в крайна сметка се оказа достатъчна за победата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кошмарът за Гофен и Чилич продължава: Записаха загуби от играчи извън топ 100! Мартин Петков
Теми:  
atp | атп дубай | давид гофен | иржи весели | марин чилич | таро даниел

Коментари





Следвайте ни в Facebook