Кошмарът за световната №8 няма край: Напусна 3-ти пореден турнир от Шлема още на старта

от в 20:10 на 28.08.2023
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ едва стартира, а вече имаме и първата отпаднала тенисистка от топ 10 в лицето на световната №8 Мария Сакари. През последните месеци представителката на южната ни съседка се намира в изключително негативна серия в турнирите от Големия шлем, след като се сбогува и с Ролан Гарос и Уимбълдън още в първия кръг.

Днес гъркинята бе сериозно изненадана от нивото, което демонстрира 71-вата в ранглистата Ребека Масарова, и след по-малко от 90 минути игра непоставената състезателка съумя да постигне първата голяма изненада при дамите, подпечатвайки крайното 6:4 6:4. Така тя продължава към следващия етап в Ню Йорк за втори път в кариерата си, където я очаква сблъсък срещу една измежду Анна Каролина Шмидлова и Катерина Байндъл.

Началото на мача протече изцяло според предварителните очаквания, тъй като Сакари бързо пое инициативата и налагайки офанзивния си стил на игра, успяваше да предизвика неточност от противниковата страна, за да се откъсне с 4:1. С напредване на мача обаче испанката започна все по-успешно да парира атаките на своята опонентка и на свой ред да диктува разиграванията. Същевременно зачестиха и непредизвиканите грешки от ракетата на гъркинята, която влезе в серия от цели 5 поредни загубени гейма, с които предаде дебютната част.

Във втория сет световната №8 успя да стабилизира представянето си и изчисти играта си от пропуски, което ѝ помогна да опази равенството до 3:3. Тогава обаче последва поредният рязък спад в нивото ѝ на игра, довел до пробив на нула в актива на Масарова, която съвсем скоро излезе напред с 5:3, а оттам насетне не срещна никакви затруднения с това да узакони крайната си победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмарът за световната №8 няма край: Напусна 3-ти пореден турнир от Шлема още на старта Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | мария сакари | Обзори | ребека масарова

Коментари





Следвайте ни в Facebook