Костюк преди мача си със Сабаленка в Париж: Не я уважавам и не бих понесла да съм като нея

от в 11:21 на 28.05.2023
Калоян Соколов

Броени минути ни делят от старта на Ролан Гарос, а програмата на централния корт "Филип Шатрие" ще бъде открита с един наистина взривоопасен сблъсък от турнира при дамите, защото една срещу друга ще видим Арина Сабаленка и Марта Костюк. Както знаете, то украинката е известна с това, че не се здрависва със съперничките си от Русия и Беларус, като на финала в Остин дори отказа обща снимка с Варвара Грачева и не изказа никакви поздравления към нея по време на церемонията по награждаването.

Самата Сабаленка пък изказа мнение как спортът и политиката не бива да бъдат смесвани, макар че донякъде разбира поведението на колежката си. Световната номер две беше категорична, че би спряла веднага войната, ако можеше да го стори и изрази съжаление, че шампионката от Остин навярно изпитва чувство на омраза към нея, а ето и каква беше ответната реакция на самата Костюк:

"Тук не става въпрос за омраза, защото това е нещо персонално. Никога не съм казвала, че имам някакви лоши чувства лично насочени към Арина Сабаленка или някоя друга тенисистка. Не знам защо е решила да говори по този начин. Дошла съм на тунира с идеята да печеля мачове и да говорим за тенис. Да, вярно е, че няма да се ръкувам с нея, но тук не става въпрос за емоционално решение, а за елементарно човешко уважение. Аз няма как да изпитвам, каквото и да било уважение към човек, който редовно посещава Русия, говори на руски език, среща се с президента на Беларус и е оставил семейството си да живее в страна на агресори, въпреки че има финансовите възможности да изведе близките си от това място. Всичко това ми показва нейната позиция за войната. Аз не бих могла да приема самата себе си, ако моята родина правеше подобни неща, а аз просто си бях останала там, продължавайки да живея по същия начин и да се забавлявам" - категорична е 20-годишната тенисистка.

Източник: Tennis Infinity

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Костюк преди мача си със Сабаленка в Париж: Не я уважавам и не бих понесла да съм като нея Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | интервюта | марта костюк | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook