Костюк за поведението си след финала: Всичко беше планирано, Грачева подкрепя войната

от в 12:10 на 08.03.2023
Калоян Соколов

Финалът на WTA надпреварата в Остин определено разбуни духовете, след като Марта Костюк отказа да поздрави Варвара Грачева след края на двубоя. Украинката завоюва дебютната си титла на това ниво и демонстрира страхотен тенис в сблъсъка за титлата, но по-интересното се случи на церемонията по награждаването. Там Костюк изобщо не спомена подгласничката в турнира и настоя за отделни фотосесии, за да не бъде в близост до рускинята.

Припомняме ви, че 20-годишната тенисистка отдавна призовава за изваждането от Тура на руските и беларуските състезатели, като на миналогодишния US Open отново постъпи по същия начин, отказвайки да поздрави Виктория Азаренка на мрежата. Действията на световната номер 40 предизвикваха много разнопосочни мнения, защото някои оправдаха нейните действия, имайки предвид инвазията на Русия в Украйна, докато другия я обвиниха в тотална липса на елементарно спортсменство, а ето как самата Марта коментира случилото се:

"Поведението ми беше обмислено предварително. Проведох разговор с представителите на WTA, които ме попитаха как бих искала да протече церемонията по награждаването. Веднага предупредих, че няма да се ръкувам със съперничката си и по никакъв начин не желая да се снимам с нея, така че от организацията знаеха моето решение. Опитаха се да ме склонят да направим обща снимка преди двубоя, когато между нас ще има хора, но отказах категорично да бъда в един кадър с Грачева. Тя не е осъдила публично действията на сънародниците си, а също така никога не е говорила с мен по въпроса, което означава, че тя подкрепя руското правителство и войната в Украйна" - категорична е Костюк.

Източник: GoTennis.Ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Костюк за поведението си след финала: Всичко беше планирано, Грачева подкрепя войната Калоян Соколов
Теми:  
wta | варвара грачева | интервюта | любопитно | марта костюк | остин

Коментари





Следвайте ни в Facebook