Костова се бори, но напусна „Ролан Гарос“ след загуба от Никулеску

от в 13:46 на 24.09.2020
Димитър Беловски

Елица Костова показа характер, но не успя да се справи със значителното по-опитната румънката Моника Никулеску и отпадна във втори кръг от квалификациите на „Ролан Гарос“ след 0:6, 7:6(1), 3:6.

Българката допусна пробив още в първия си сервис гейм след изключително дълъг гейм. Това сякаш повлия на нашето момиче и Никулеску проби още веднъж за 0:3, а това до голяма степен реши и сета. Румънката реализира нов брейк за 0:5, а по-интересния момент бе в следващия гейм, в който Ели достигна до точка за пробив. Тя обаче не успя да се възползва пред открилата се пред нея възможност и Никулеску спечели първата част след 0:6 гейма.

Във втория сет българката значително подобри играта си и успя да реализира пробив за 3:1. В следващия гейм обаче Костова поведе с 0:40 и допусна на пръв поглед невъзможен обрат и загуби гейма, с което Никулеску върна пробива за 3:2. Румънката реализира втори пореден брейк за 3:4. Веднага обаче Ели изигра няколко добри точки и поведе с 15:40, а поставената под №16 в квалификационната схема се пропука и нашето момиче върна пробива и изравни резултата. Въпреки значителното подобрение в играта ѝ Костова допусна брейк при 5:6. В следващия гейм обаче българската тенисистка показа невероятен характер, като спаси два мачбола и вкара втория сет в тайбрек, в който тя беше видимо по-добра и след 7:1 точки спечели сета, с което изравни сетовете.

В началото на третия сет нашето момиче поиска медицински таймут заради проблем с дясното бедро. Веднага след това Никулеску реализира пробив и поведе с 0:2, а след това тя отново проби на нула за 1:5. Костова отново спаси един мачбол на сервиса на румънката и върна единия пробив при 2:5. Българката допусна няколко грешки в следващия гейм и Ели трябваше да  неутрализира още един мачбол. Тя се справи и намали до 3:5. В следващия гейм родната представителка отново достигна до точки за пробив, но румънката успя да се събере и достигна до мачбол, който този път успя да реализира.

Така в последния, трети квалификационен, кръг Моника Никулеску ще се изправи срещу Вера Звонарьова, която побиди Арина Радионова с 6:0, 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

 

 

Оцени тази статия:
Костова се бори, но напусна „Ролан Гарос“ след загуба от Никулеску Димитър Беловски
Теми:  
елица костова | ролан гарос | ролан гарос квалификации

Коментари





Следвайте ни в Facebook