Кой всъщност е Тиaго Сейбот Уaйлди

от в 17:08 на 01.03.2020
Диана Андреева




Тиaго Сейбот Уaйлди има три титли на ниво ITF и една на ниво Challenger. Тази седмица той достигна до първия си финал в АТР тура и по-късно днес ще се изправи срещу Каспър Рууд в спор за титлата в Сантяго, Чили. Ето пет неща, които можете да научите за младия тенисист:




1. Вилт завърши юношеската си кариера на високо ниво


Сейбот Уaйлди завоюва титла от Големия шлем в последния си турнир за юноши. Той триумфира на US Open 2018 и стана първия бразилец, печелил трофея в Ню Йорк.







2. 19-годишният Тиаго показа стабилни резултати на Challenger турнирите


Бразилецът спечели своята дебютна титла на ATP Challenger Tour миналия ноември в Гуаякил. През 2019 година той записа първите си четири победи над играчи от топ 100 и загуби само два мача от общо 15.




3. За момента Вилт е в списъка за участие в Милано


Благодарение на успешното си представяне в Сантяго, Уaйлди ще премине до седмо място в сезонната ATP надпревара за участие на NextGen финалите в Милано. Така той ще влезе в списъка на играчите, които се класират за тазгодишното издание на турнира, който ще се проведе между 10 и 14 ноември.



4. Густаво Куертен проявява интерес към Тиаго


Сейбот Уaйлди за първи път се среща с Густаво Куертен на шест години, а бившият №1 в класацията за ATP продължава да следи младия си сънародник и досега. 


https://twitter.com/gugakuerten/status/1005165951300587520?s=19



5. Образованието е важно за Вилт и семейството му


Ученето е важно в семейството на младока. Макар че тренировките му пречат да посещава колеж, Тиаго получава дневната си доза знания чрез онлайн курсове.







Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кой всъщност е Тиaго Сейбот Уaйлди Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook