Кръгът е завършен: Безпогрешен Дрейпър елиминира и последния останал член на топ 10 в Токио!

от в 08:16 на 27.09.2024
Калоян Соколов

Първият кръг на ATP 500 турнира в Токио ни предложи купища изненади и вчера станахме свидетели на това как 3 от 4-те топ поставени напускат надпреварата още на старта. Така Хуберт Хуркач остана единствен да брани името на представителите на топ 10, но и неговотo участие не проължи никак дълго, след като тази сутрин той беше оставен без шансове от вероятно най-опасния непоставен играч в основната схема, а именно полуфиналиста от US Open - Джак Дрейпър.

22-годишният играч записa трета победа над топ 10 представител за годината и общо 5-та в своята кариера, с което запазва крехки шансове за класиране на ATP финалите в Торино.

Световният номер 20 не загуби нито веднъж подаването си в хода на цялата среща и се наложи над втория поставен с рутинното 6:4 6:4 за 1 час и 25 минути игрово време, а това му позволи да продължи към 1/4-финалите, където ще премери сили с един измежду Брендън Накашима и Уго Юмбер.

Дрейпър започна много силно мача и още в първия гейм поведе с 0:40, но вездесъщият сервис на Хуркач не му позволи да направи нещо повече и полякът измъкна подаването си.

Впоследствие самият Хуркач имаше 2 поредни брейкбола, но не можа дори да влезе в разиграване при тях, а в петия гейм беше изцяло изоставан от първото си подаване и британецът се използва от този факт, за да поведе с 3:2.

Оттам насетне двамата играчи бяха безкомпромисни от сервис линията, което напълно работеше в полза на световния номер 20 към този момент от сблъсъка и много скоро той имаше аванс в отделните части.

Вторият сет предложи високо качество на игра, като играчите неизменно търсеха атакуващите продължения и съумяваха да завършват точките с бързи комбинации в собствените си подавания.

Отново обаче петият гейм се оказа ключов, защото точно там Дрейпър нанесе своя решителен удар, правейки втория си пробив в мача, след което беше достатъчно солиден, за да не загуби аванса си и се поздрави с крайната победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кръгът е завършен: Безпогрешен Дрейпър елиминира и последния останал член на топ 10 в Токио! Калоян Соколов
Теми:  
atp | джак дрейпър | Обзори | токио | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook